Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви видове аритмии има?

Аритмията е нередовен сърдечен ритъм, причинени от необичайни електрически импулси в сърцето. И и колкото и страшно да звучи – сърцето бие твърде бавно, твърде бързо или прескача ритъм – аритмия не е необичайно състояние и често е безобидна. Някои аритмии, обаче, може да увеличи риска от инсулт, кръвни съсиреци и сърдечен арест, и са по-сериозни за тези със сърдечна недостатъчност или болест на сърцето.

Симптомите на аритмията могат да включват световъртеж, замаяност или недостиг на въздух.

Видове аритми

Сърцето има четири камери: две предсърдия отгоре, които събират кръвта, когато сърцето се отпуска и две камерите отдолу, които изпомпват кръвта до тялото. Аритмиите, които започват в предсърдията обикновено не са смъртоносни, въпреки че те все пак могат да причинят неприятности. Една трета от всички хоспитализации за аритмия се дължат на предсърдно мъждене, състояние, което кара предсърдията да треперят вместо да съкращават напълно. Това може да доведе до съсирване на кръвта и леко да повиши риска от инсулт.

Брадикардия е необичайно забавен сърдечен ритъм с по-малко от 60 удара в минута, който също започва в предсърдията. В повечето случаи „естествения пейсмейкър“ на сърцето (струпване на клетки в горната дясна камера, която регулира електрическата дейност на сърцето) просто не работи правилно. Стройните хора също имат по-забавен ритум на сърцето, защото сърцата им са особено силни и ефективни. При други хора, брадикардията може да доведе до виене на свят и припадъци.

Аритмиите, които започват в камерите са по-опасни. При камерно мъждене, ако сърцето не получава достатъчно кислород, (може би, в следствие на сърдечен удар или сърдечна недостатъчност) долните камари могат да започнат треперят, вместо да се движат равномерно. Много малко кръв ще стигнеш до там, където трябва и сърцето може да изпадне в сърдечен арест. Камерното мъждене убива 300 000 американци всяка година.

Камерна тахикардия се случва, когато камерите започнат да бият с до 200 удара в минута – разрив, който може да причини замайване и задух. Нормалната сърдечна честота в покой за възрастни е между 60 удара в минута и 100 удара в минута. В много случаи, човек с камерна тахикардия накратко ще изгубите съзнание и ще припадне.

 

 

 

Трябва ли всяка аритмия да се лекува?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *