Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Трябва ли всяка аритмия да се лекува?

Не! Много от лекарствата за лечение на аритмиите са по- опасни от самата аритмия. При невинните аритмии е по-добре пациентът да бъде успокоен, а не да му се дават хапчета.

Обратно, при някои от опасните аритмии само лекарствата не стигат. Тогава под кожата на пациента се имплантират устройства на батерии, от които тръгват кабе­ли до сърцето. Електрониката на тези устройства подава ток от батерията към сърцето по нуж­ния начин така, че сърдечният ритъм да е нормален. Аритмията за сърдечните заболявания е като температурата за други за­болявания. Колко е опасна една температура, зависи не от нея, а от заболяването на което е про­ява. Например температура от детска инфекция обикновено е невинна, докато същата темпе­ратура, но причинена от тумор, е опасна. Същото е с аритмиите. Ако сърцебиенето е на фона на органично здраво сърце, то е невинно. Ако сърцебиенето е на фона на остър миокарден инфаркт, то е опасно. Напълно здрави хора могат в отделни моменти да имат сърцебиене. Ако можете да изкачите три етажа по стълбите без почивка, вашето сърцебиене е по-малко опасно. Но ако не можете да из­качите и един етаж без почивка, тогава аритмията ви е опасна. И още един критерий в тази посока – ако получавате гръдна болка преди или по време на сърцебиенето, значи вашето сърце не е здраво. Обръ­щайте внима­ние колко пъти в минута бие сърцето в този момент. В крайна сметка е желателно и дори наложително да се подложите на т.нар. Холтер ЕКГ. Това е апарат, голям колкото уокмен, носи се на кръ­ста, той може да регистрира стан­дартна електро- кардиограма в нестандартен момент.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *