Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сърцебиенето не показва, че сте болни, а че сте живи…

  • Великият Фройд: „Бързайте да ползвате новите лекарства, защото те действат само през първата година от откриването им…”

Да, този цитат наистина е на великия Фройд, но той е актуален и днес. В редакцията на в. „Доктор“ пристигат много писма и въпроси от наши читатели за това как най- правилно да лекуват високото кръвно, сърдечната аритмия, исхемичната болест на сърцето. Много от тях се оплакват от странични ефекти и търсят алтернатива за лечение на своите болести. Ние селектирахме вашите въпроси и потърсихме консул­тация от специалист. Ето какви препоръки и съвети по тази тема даде специално за нашите читатели д-р Сотир Марчев – изпълнителен директор на Българския кардиологичен институт, изпълнителен директор на Специализирана болница за активно лечение по кардиология – Плевен, предишен председател на Работната група по ехокардиография към Дружеството на кардиолозите в България, член на Управителния съвет на Българската асоциация по ултразвук в медицината, акредитиран ехокардиографист на Европейското кардиологично дружество.

 

ПО-ЕФЕКТИВНО ЛИ ЛЕКУВАТ СКЪПИТЕ ЛЕКАРСТВА ОТ ЕВТИНИТЕ?

Обикновено скъпият телевизор е по-добър от евтиния, скъпият компю­тър е по-мощен от ев­тиния. При лекарствата обаче нещата не стоят по този начин. Поради държавното регулиране върху фармацевтичната индустрия в цял свят цените на лекарствата съответстват общо взе­то на производствените разходи. Затова някои ле­карства със слаб ефект, чието производство е скъпо, се продават на по-висока цена. Други мощни лекарства, които се произвеждат лесно, са по-евтини. Силни лекар­ства, на които е изтекъл патентът на открива­теля им, се произвеждат от всички и цената им е ниска. Тук е мястото да споменем, че вече се нала­гат нови лекарства, кои­то все още са в клинични проучвания. Това, че вече сме в Европейския съюз, ще позволи тези най-нови препарати да се появят и на българския пазар. Раз­работва се и нова група лекарства за лечение на артериална хипертония, като, първият представи­тел е т.нар. ренинов инхибитор. Зигмунд Фройд е казал: „Бързайте да се лекувате с новите лекар­ства – те действат само през първата година след откриването им, защо­то на втората година знаем, че те не са нищо особено.“ Така и ние, хо­рата, често се увличаме подир поредния нов меди­камент, докато за някол­ко години мине модата и дойде следващият… И не забравяйте – сърцебие­нето не показва, че сте болни, а че сте живи!

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Сърцебиенето не показва, че сте болни, а че сте живи…

  1. Nikolai каза:

    Lekuvaite podobni bolesti s marihuana chista i ne pushete cigari i alkohol i da zimate medikamenti po zle i ot narkoticite Marihuanata e Silen Anti Depresant i shte vi izbava ot podobni bolesti !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *