Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Горчива китайска тиква спасява от рак!

Сокът от плодовете на горчивата китайска тиква (Momordica charantia) се оказва мощно антираково средство и е в състояние да спре злокачествените изменения в клетките на задстомашната жлеза.

tikvaГорчивата тиква е едногодишно растение, с което от известно време се правят експерименти в университета на щата Колорадо, пише medportal.ru. Това е тропическо тревисто, чиито лиани са обсипани с тъмнозелени плодове, обяснява ръководителят на проекта професор Раджеш Агарвал. Лабораторните мишки, които са приемали сока, са редуцирали раковите изменения в клетките си със 60%.
Интересът към екзотичното растение вече е заявяван преди повече от две години, когато качествата му били изследвани от учени в университета Сейнт Луис. Хипотезата, върху която тогава са работили изследователите, се отнася до рака на гърдата: доказано е, че екстракт от горчивата тиква убива раковите клетки, без да вреди на здравите.
Екипът на Агарвал използвал натурален сок от горчива тиква – тя е разпространена като храна в азиатските страни. От дълбока древност Momordica charantia се използва в Китай и Индия като антидиабетично средство. Именно това подтикнало учените към хипотезата, че растението може да се окаже полезно при рак на задстомашната жлеза. Диабетът от втори тип много често е предвестник на това онкологично заболяване.
Чрез изследвания ин витро и върху живи организми науката доказва и механизма на въздействие. Горчивата тиква нарушава метаболизма на глюкозата в канцерогенните клетки, лишава ги от енергетични ресурси и блокира делението им.
Професор Агарвал счита, че досегашната работа дава надежда за разработване на ефективно лекарство срещу рак на базата на естествени продукти. Странични ефекти за организма няма.

В17 - ЗА ЖИВОТ БЕЗ РАК
В17 – ЗА ЖИВОТ БЕЗ РАК

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *