Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дори не подозирате колко полезна е изварата!

Този млечен продукт е фаворит когато става въпрос за загуба на тегло

извара

Кое прави изварата толкова предпочитана в диетите?

Изварата е меко прясно сирене. Има кремообразна текстура и леко остър вкус. Тя е универсален продукт, който се ползва в кулинарните рецепти, както за предястия, така и за основни ястия и десерти. Подобно на нискомасленото кисело мляко изварата съдържа по-малко мазнини, което я прави идеален избор за тези, които спазват някакви програми за отслабване.

Що се отнася до хранителното съдържание, изварата е богат източник на протеини и е с високо съдържание на калций, който е от съществено значение за здрави кости и зъби, витамин А за добро зрение и Б витамини, които подпомагат нервната система.

Изварата е идеална за приготвяне на закуски, сандвичи или като комбинация с плодове и зеленчуци.

Ако включите изварата в менюто си, ще имате някои неочаквани ползи за здравето. Много хора, които страдат от непоносимост към лактоза избягват да ядат сирене. Те спокойно могат да консумират извара, защото тя няма да предизвика газове, стомашни спазми, подуване на корема и диария, които са характерни за това заболяване. Изварата е много полезна и за малките деца, защото е лек продукт, който съдържа много минерали и ценни за здравето витамини. И не на последно място – с извара може да приготвите абсолютно всичко, без да се притеснявате, че ястието ще стане тежко и трудносмилаемо.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *