Начало / Болести и лечение / Детски болести / Как да разберем защо плаче бебето?


Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца!

Как да разберем защо плаче бебето?

Вашият сладък мъник се залива от плач, а вие сте в паника – не можете да разберете какво му е. Има ли някакъв начин все пак да разчетете бебешкото послание?

babyМладите родители трябва да знаят, че има белези, които могат да ги ориентират сравнително точно, описват от medikforum.ru. Бебето може да е гладно или подмокрено, да е изплашено, да изпитва болка. Ето ги и знаците, които то ви дава, разкриват учени от Университета във Валенсия. Според испанските психолози родителят ще се ориентира, ако внимателно се вгледа в очите на детето си. Сърдитото или изплашено бебе държи очите си отворени – но ако нещо го боли, то ги затваря. Трябва също така да се обърне внимание на динамиката на плача. Ако детето е ядосано, интензивността на неговия рев намалява, тъй като емоциите отслабват. Но ако е болно, то не спира да плаче, дори плачът става по-интензивен.
Изводите си испанците направили, наблюдавайки 20 малки деца на възраст от три месеца до година и половина. Те установили освен това, че майките лесно усещат кога детето е болно. Най-сложно от всичко е да разпознаят кога мъникът е изплашен от нещо. Наблюденията са публикувани в специализираното списание Spanish Journal of Psychology.
В крайна сметка – детето плаче, защото това е единствената му възможност да съобщи за негативните си емоции, обобщава д-р Мариан Холиз. Вледайте го в очите му, вслушайте се дали този плач става по-интензивен, и ще разберете какво иска да ви каже вашето бебе!

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*