Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Трудности в яслата

Как да се справя с раздялата в яслата, когато малкото винаги плаче?

Колкото по-силна е емоционалната връзка между майката и детето, толкова по-сложно протича периодът на адаптация в детска­та градина. Специално за трудностите в моментите на раздяла могат да помогнат малки хитринки, които да отвлекат вни­манието на детето и да създадат по-ведро настроение.

Ето някои идеи:

  1. Не се разнежвай, когато оставяш малкото в яслата или градината. Ако ти си тъжна и напрегната в тези мо­менти, това със сигурност ще „зарази“ и детето.
  2. Бързо гушкане, целувка и помахване с ръка са достатъчни за сбогува­не. Опитай се да съкратиш максимално ритуала по вашата утринна раздяла, но го увери, че със сигурност ще го вземеш „най-първи/а”.
  3. Говорете си за весели неща и смешни истории, докато вървите към детската градина.
  4. Намерете си компания – някое приятелче, което няма проблеми с адаптацията в чуждата среда и винаги ходи с желание. Виждайте се с него и извън детската градина – в пар­ка, на сладкарница и др. Така децата ще преживяват заедно весели мигове в игра и с нетърпение ще очакват срещите си в градината.
  5. Ако сцените се разиграват само когато мама води хлапето, нека се включат и други роднини – татко, баба, дядо.
сп. „Моето дете”

 

Кога е необходимо да се обърнем за съвет към детски психолог?

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *