Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За и против рецептите на баба за лекуване на бебета

Някои лекари приемат някои от бабините рецепти, а други отхвърлят. По долу са описани с кои бабини рецепти лекарите са съгласни и с кои не.

При рахит бебето да се къпе една седмица с орехова шума. Рецептата е напълно безопасна. Рахитът е сериозно заболяване, причинено от недостиг на витамин Д. При всички бебета родени през зимния сезон има риск от развитието на това заболяване. Рискът е по-голям при недоносените и естествено хранените деца.Бързото наддаване на тегло е една от най-честите причини за развитието на това заболяване. Основното лечебно средство е витамин Д.

Когато бебето има хрема всяка от ноздрите му да се намазва с краве масло. Хреммата може да има инфекциозен, алергичен или инфекциозно-алергичен произход. Често пъти тя е симптом за алергия на детето. Затова употребата на детето е крайно неподходяща. До 1 година не се препоръчват и олеозни капки за нос, както и кравето масло, което може да бъде аспирирано от детето в дихателните пътища и да причини възпалението им. Най-добре е в подобни случаи да се използва физеологичен разтвор като капки в носа.

При запек дупето да се провокира с клонче от мушкато. Запекът е сериозен проблем и най-често е в следствие на неправилно хранене. За де се избегне запекът е необходим приемът на повече течности и съответните хранителни добавки. Драстични мерки като употребата на сапун или клонче от мушкато не са препоръчителни, защото изпразването на червото е физеологичен механизъм, които при запек е нарушен. При механичното провокиране вие сами затваряте порочният кръг на ленивите черва. Клизмата трябва да се направи от лекар.

Най-полезно за новороденото е миенето/мазането с хума. Хумата има подсушаващо, антимикробно и регенериращо действие при възпалителни заболявания кожата. При подсичане на бебето се прави каша от хума и вода и се нанася на нараненото място за 2-5 минути след което се измива с вода и се подсушава с мека кърпа. Разтворът от хума е безвреден и затова може да се използва за къпане на бебета – както на косата така и на цялото тяло, но е доста неудобно.

Новороденото трябва да се маже със свинска мас. Това е рецепта, която се препоръчва за подхранване на нежната бебешка кожа. Свинската мас е мазнина, която може да предизвика алергична реакция, а ако е гранясала може да стане причина и за по-сериозно алергично възпаление на кожата на детето. След термичната й обработка се образуват токсични съединения, които през кожата лесно преминават в тялото на бебето. Най-малката вреда е запушване на порите на кожата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “За и против рецептите на баба за лекуване на бебета

  1. Pingback: Трудности в яслата | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *