Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Йога на смеха – едно ново оръжие срещу стреса

Йога на смеха: ето новото оръжие на хората във Венецуела, чрез което те се опитват да се борят със стреса!

smehНауката отдавна знае положителното въздействие на йога върху човешкото здраве, коментира medikforum.ru. Редовните занимания с йога помагат да се редуцира нивото на кортизола /хормон на стреса/ в кръвта. Изследванията сочат, че показателите за тревожност, раздразнение и агресия след 45-минутна практика намаляват два-три пъти.
Новата разновидност на древната гимнастика – йога на смеха, която активно практикуват във Венецуела, е създадена от индийския лекар д-р Мадан Катария през 1995 година. Това е комбинация от традиционни за йога упражнения за дишане със смях. Практикантите не гледат комедия, която да ги разсмее – те трябва сами да започнат да се смеят не като реакция на външен дразнител, а като изпълнение на физически упражнения.
Заниманията започват с кратко разгряване на цялото тяло. След това инструкторът показва различни упражнения за лицевите мускули, които придружава със смях. Любопитното е, че на тези уроци по правило идват хора, които са обременени от всекидневието си и преди началото на тренировката хич не им е до смях. 45 минути по-късно настроението на всички рязко се вдига, раздразнението и гневът се стопяват.
В момента новият вид йога се практикува в 60 страни, където са създадени повече от 6 000 специализирани клуба. Всеобщо е мнението, че смехът е по-добър неутрализатор на стреса от обичайните две ракии!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *