Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо спортът е полезен за 20-годишните?

Защото грижата за тялото трябва да започне още в най-ранна детска възраст

фитнес младежи

Ако не се съобразим с особеностите на физиологичното развитие на организма, можем да си навлечем куп проблеми

Изборът на спорт се определя от темперамента и личните ни предпочитания, но не трябва да пренебрегваме и възрастовите особености. На 40 не е като да си на 20 и в желанието да се правим на млади, можем да си навлечем доста проблеми. Най-малката беля е да не постигнем мечтата си за перфектна и стегната фигура. Претоварването и несъобразяването с възрастта със сигурност ще доведе и до сериозни травми.

На 20-разцвет и самочувствие

Това е възрастта на пълния разцвет на организма. Тялото е гъвкаво, показателите за циркулацията на кислорода по време на физическо натоварване са максимални, обмяната на веществата е активна, мускулната сила и реакцията на натоварване е супер. Костната система също е достигнала своя връх на развитие (минерална плътност на костната тъкан). Но това е и времето на прекаленото самочувствие. Мислим си, че можем всичко и се претоварваме опасно. Или смятаме, че винаги ще се радваме на стегнати и еластични мускули и ги оставяме да лентяйстват. И едното, и другото са еднакво вредни, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *