Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Виж храните, които ни карат да сънуваме кошмари!

Учени от Центъра по разстройства на съня в Кливлънд твърдят, че сънищата ни зависят от храната, която сме поели на вечеря.

sonПриемът на храни оказва различно въздействие върху функционирането на организма ни в сънно състояние. На практика ние можем да привличаме или прогонваме кошмарите си, ако съставяме разумно менюто за вечеря, коментират от medikforum.ru. Доктор Чарлз Бай например обръща внимание върху факта, че късното похапване ускорява метаболизма и повишава телесната температура. Двата процеса се наслагват един върху друг и предизвикват мъчителна мозъчна активност във фазата на т.н. бърз сън.
Тази фаза, както е известно, се нарича REM и продължава в първия час и половина от заспиването. Като правило именно в този промеждутък от време хората сънуват кошмари. Макар мускулите им да са в покой, мозъкът е активен, а очите се движат под спуснатите клепачи. Тези процеси са сравнително слабо изучени и тепърва ни очакват разкрития за механизмите, по които преживяваме различни страхове. Изследователите от Кливлънд съобщават, че в изследваната от тях група на всеки 389 доброволци – 8.5% признавали, че свързват кошмарите си с изядената на вечеря храна. Учените припомнят старото правило, че между вечерята и заспиването трябва да има поне три часа. Ето ги и храните, които е по-добре да не слагаме на масата си в късните часове на деня: фаст фууд, пикантни блюда и – изненадващо! – млечни продукти и сирена.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *