ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Февруари – месецът, в който спим най-зле!

Февруари – последният зимен месец, според учените е най-проблемен по отношение на здравия сън. За да заспи човек, през февруари са му нужни всяка вечер 8 минути повече, отколкото примерно през март.

sleepАко през тези дни чувствате постоянна сънливост, не се огорчавайте, съветват от medikforum.ru. Това усещане е присъщо на много хора. Дори и да си легнете по-рано от обичайното, проблемът няма да се реши. Просто – февруари е най-лошият месец в годината откъм качество на съня. Освен, че заспиването е по-трудно, следват събуждания през нощта – и това междинно бодърстване е с десетина минути по-дълго от обичайното. У всеки трети човек се наблюдава понижена енергичност, жените са засегнати от сезонния проблем по-остро от мъжете. Всички тези изводи са направени на базата на изследвания с 21 000 британски доброволци. Спонсор на изследването е Програмата за подобряване качеството на съня Sleepio, която използва поведенчески когнитивни техники.
Резултатите от изследването демонстрират онези трудности със съня, с които хората се сблъскват в периода на къси дни и дълги нощи, обяснява съоснователят на Sleepio, професор Колин Еспи. Биологичният ни часовник се регулира от външни източници на светлина. През деня той ни поддържа тонуса и кара организма да работи на максимум. През зимата обаче светлината е малко, слънцето не достига и светлинните сигнали са по-слаби. За постоянната сънливост допринасят също недостигът на чист въздух и централното отопление.
Добрата новина е, че още в първите дни на март ще почувстваме промяна! Ако сега от качеството на съня си са недоволни 26% от хората, то през следващия месец този процент няма да е по-висок от 10. Ще се наложи да почакаме – наистина малко, защото февруари все пак е най-късият месец!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *