Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мехлеми и масажи премахват болките в гърба

Самомасаж

Поставете ръцете си на гърба и започнете да притискате с пръсти мускулите в долната му част. около сантиметър встрани от гръбнака. Масажирайте извивките с малки кръгообразни движения, като бавно местите пръстите си нагоре, докъдето можете да стигнете. По-добър резултат ще постигнете, ако партньо­рът ви направи масажа.

 

Болкоуспокояващи мехлеми

Ревулзантите действат, като затоплят болезнения уча­стък и увеличават притока на кръв към него. разширявайки кръвоносните съдове. Избе­рете продукт, който съдържа ментол или екстракт от люта чушка. Не се препоръчва едно­временното използване на топъл компрес.

 

Акупунктура

Много лекари познават ползата от акупунктурата за облекчаване на болките в гърба и препоръчват тя да се включи към останалите процедури. В момента се провеждат проучвания относно нейната безопасност и ефикасност Можете да се подло­жите на акупунктура, но ако не усещате подобрение след шест или осем сеанса, вероятно този вид лечение няма да може да ви помогне.

 

Ако масажите не помогнат, може да пробвате с универсалния уред против болка СТОП ПЕЙН (STOP PAIN). Той работи на принципа на електромагнитни импулси и прави точков масаж в дълбочина, като въздейства директно върху болното място.

 

Натурални средства

Есенциалните масла от хвойна, розмарин и индийско орехче се използват за масаж при болни в гърба. За вътрешна употреба можете да използвате бил­ката дяволски нокът – нейните противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства са доказани при изследване, проведено в Германия. Други природни средства са бромелаин,  глюкозамин сулфат, кора от бяла бреза и рибено масло. С доказана ефикасност при лечение на болка в гърба са добавките калций с магнезий, витамин С и Д и манган.

Алтернативната медицина помага при мускулни болки и скованост

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *