ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

2 елемента без които тялото страда

1. Йод

Йодът е минерал, който се открива в океанските риби, морските водорасли, скаридите и други морски дарове, както и в млечните продукти и продукти, направени от зърнени култури. Зеленчуците и плодовете, които произвеждаме също така съдържат йод, въпреки че нивата в плодовете и зеленчуците зависят от почвата, в която те са били отглеждани.
йод

Йодът се използва от организма да произвежда хормони на щитовидната жлеза, които работят за контрол на други основни функции. Хормоните на щитовидната жлеза са необходими за правилното развитие на костите и развитието на мозъка по време на бременност и ранна детска възраст. ПДП за тези 14 години и по-възрастни е 150 микрограма.

Дефицитът на йод по време на развитието на плода и в ранна детска възраст е водеща причина за мозъчни увреждания в голяма част по света. При възрастните, лек до умерен недостиг на йод може да доведе до гуша, както и увредена мозъчната функция и ниска производителност при работа.Хроничният недостиг на йод може да бъде свързан с повишен риск от някои форми на рак на щитовидната жлеза.

2.Желязо

Според Световната здравна организация, недостигът на желязо е номер едно сред хранителното разстройство по света. Съдържанието на желязо се предлага в две форми, хем и нонхем. Хем желязо се намира в червените меса, рибата и птиците; нонхем желязо се намира в растенията, като леща и боб. Нонхем желязо е форма, която се добавя към обогатените храни. Желязото от животински произход се абсорбира по-добре.

Желязото е от съществено значение за правилното функциониране на тялото. То спомага за транспортирането на кислород към клетките, създава помощни средства в кръвните клетки, подкрепя протеиновите структури в тялото и други важни функции. Дневната доза желязо е 8 мг за мъжете на възраст 19-51 и 18 мг за жените 19-51 години. Както за мъжете, така и жените над 51,дозата е 8 мг.

Симптомите на недостиг на желязо могат да включват умора и слабост, лоша работа и представяне в училище, бавно познавателното и социално развитие по време на детството, затруднено поддържане на телесната температура, намалява имунната функция, повишена чувствителност към инфекции и възпаление на езика.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *