Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рефлексотерапия в домашни условия

Преди да се заемете с рефлексотерапия, се кон­султирайте с лекар за уточняване на диагнозата. Можете да пробвате самолечение, но според специалисти ефектът е много по-голям, ако ня­кой друг масажира рефлексогенните ви зони. Ако проблемите продължат след лечението, от­ново се посъветвайте с лекар.

Правилната поза

Рефлексотерапевтьт придържа петата със свободната си ръка, а с другата обработва ходилото.

Процесът на лечение

Пациентът се настанява на удобен стол и поставя крака, който ще се масажира, върху табуретка или голяма възглавница. За да извърши ма­сажа, специалистът коленичи на пода или сяда на нисък стол. Той маса­жира с палец или показалец ходилата отдолу, отгоре и отстрани. Тъй като влиза в контакт с малки рефлексни точки, е необходимо бавно да придвижва пръсти напред, като използва контролиран, силен натиск. Движението напред трябва да наподобява пълзенето на гъсеница.

  • Техника на палеца

Използвайте палеца за масажиране на хо­дилата отдолу и встрани. Обхванете с една ръка пръстите на крака, а с другата упражнете контролиран, силен натиск чрез палеца (от вътрешната му странич­на част). Сгънете го леко в ставата и го „разходете“ напред, като свивате и из­правяте ставата.

  • Техника на показалеца

Използвайте показалеца за масажира­не на ходилата отгоре и отстрани. На­тискайте набелязаното място с показалеца си, като отново го „разхож­дате“ напред, свивайки и отпускайки първата става. Палецът и другите три пръста ви осигуряват опора.

 

Друга позната техника с точков масаж е акупресурата. Благодарение на уникалният уред за бързо премахване на болката СТОП ПЕЙН (STOP PAIN), може да си направите професионален акупресурен масаж във всякакви условия – у дома, на работа, на почивка. Универсалният вибромасажор премахва болки като схващания, навяхвания, мускулна умора, изтръпване и т.н.

 

Как да правим масаж в домашни условия?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *