Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рефлексотерапия стимулира енергийния поток в тялото

Този метод на природолечение се основава на теорията, че съществуват определени „рефлекс­ни точки“ на дланите и ходилата, които съответстват на вътрешните органи и други части на тялото.

Прилагането на натиск върху тези рефлексогенни зони се смята за част от лечебния процес – стимулира енергийния поток в тялото, подобрява функционирането на нервната систе­ма и кръвоснабдяването, освобождава напрежението и подпомага работата на органите.

Рефлексотерапията се практикува от хилядоле­тия в Западна Азия, Япония и Китай. На рисунки от 2330 г. пр. Хр. в гробницата на Анкамахор в Сахара (Египет), известна като Гробницата на лечителя, е изобразен масаж на рефлексогенните зони върху ходилата и дланите.

На Запад рефлексотерапията е позната от началото на XX в. Американският лекар Уилям Фицджералд описва 10 канала за протичане на информация, минаващи вертикално през тялото от ходилата и дланите към мозъка. Той устано­вява, че може да премахне болката от лицето, главата и шията чрез натиск върху определени зони на пръстите на ръцете. Последователката му Юнис Ингам продължава неговите изследва­ния, като изпробва рефлексотерапията върху хи­ляди пациенти и изяснява кои зони на ходилата съответстват на конкретни органи от тялото.

Днес рефлексотерапията на ходилата е дос­та популярна, въпреки че лечебните й свойст­ва не са научно доказани. Мнозина съобщават за благотворното й влияние при често срещани неразположения (от синузит до синдром на раз­дразненото дебело черво, от проблеми с мен­струалния цикъл до болки в гърба) и смятат, че е изключително ефикасна за освобождаване на напрежението в организма.

 

Консултация със специалист

Рефлексотерапевтът работи поред върху двете ходила, като обръща специално внимание на чувствителни или болезнени места (счита се, че те показват блокажи в енергийния поток в съ­ответната част на тялото). Натискът върху не­обходимите рефлексни точки увеличава прили­ва на кръв и подпомага оздравяването.

 

Специални предпазни мерки

Рефлексотерапията по принцип е безопасна за хора от всички възрастови групи, но не се препоръчва при открити рани или инфек­ции по ходилата, при възпаления и гъбички по краката, при диабет, разширени вени и бременност.

 

*** Енергийният поток в тялото може да бъде стимулирам и чрез силата на електрическите импулси. СТОП ПЕЙН (STOP PAIN) е универсален вибромасажор, който премахва болката само за 3 минути. Той кара мускулите да се съкращават и засилва кръвообращението на болезненото място.

 

Профилактика и лечение на мускулни болки и скованост

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *