Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

И магданоза помага при инфекции на пикочните пътища

Тъй като инфекцията на пикочните пътища бързо може да прогресира в опасна такава, най-добре е още при първите симптоми да се обърнете към лекар.

За да подобрите изхвърлянето на урината, на всеки час пийте поне по една ча­ша вода от 250 мл, благодарение на което ще изведете опасните микроби извън пикочните пътища. Естествено редовният прием на много вода е универ­сално средство, което може да попречи на инфекциозните бактерии да превзе­мат пикочните пътища. За справяне с инфекциите на пикочните пътища народните лечители често препоръч­ват консумацията на магданоз. Съединения в магданоза като миристицин и апид действат диуретично и подпомагат отделянето на урина.

Вече съществуват научни доказателства в полза на още един народен лек за инфекциите на пикочните пътища – сок от червени боровин­ки. Едно клинично изследване, проведено сред 153 жени в напред­нала възраст, установило, че дамите, които ежедневно приемали по около 300 мл нискокалоричен сок от червени боровинки, имали 50% по-малко бактерии в урината. Освен това при онези, които консумирали такъв сок, вероятността от инфектиране на урината нама­лявала с всеки изминал месец.

Учените са изолирали таниновите съединения в сока от червени бо­ровинки и са установили, че тези вещества могат да бъдат изключително полезни срещу инфекции на пикочните пътища. Смята се, че възпрепятстват прикрепването на бак­териите към пикочния мехур и бъбречните стени, където те могат да се размно­жават необезпокоявано и да предизвикат инфекция. Вместо това бактериите биват изхвърляни от организма чрез урината.

Счита се, че червените боровинки правят урината по-киселинна, а това от­блъсква вредните бактерии от пикочните пътища. Освен че укрепва имунната защита на организма, витамин С също засилва киселинността на урината и за­труднява проникването на инфекциозни бактерии.

Ако бактериите в областта на гениталиите бъдат оставени да се размножават необезпокоявани, те могат да се придвижат към уретрата и така да предизвикат инфекции на пикочните пътища. Приемът на пробиотици (полезни бактерии) помага в това отношение. Тези микроорганизми изчистват вредните микроби и дори могат да секретират противовъзпалителни вещества. Въпреки че няма много клинични данни, полезните бак­терии в киселото мляко с живи култури могат да възпре­пятстват развитието на микроорганизмите, причиня­ващи инфекции на пикочните пътища. Освен това се смята, че тези бактерии подпомагат развитието на полезната флора в орга­низма, която може да намалее в резултат на лечение с антибиотици. В организма живеят над 400 вида полезни за здравето бактерии, хранещи се с въглехидратите, които не се усвояват, напри­мер фруктоолигозахаридите (FOS). Затова консумацията на фруктоолигозахариди (от лука и артишока) подпомага развитието на „приятелски настроени­те“ микроорганизми.

 

 

Профилактика на инфекциите на пикочните пътища

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *