БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

4 неразположения, които може да сигнализират за рак на половата система при жените

Долупосочените състояния може да са признаци за рак на половата система. Не се колебайте дали да се прегледате, ако забележите някое от тях.

рак на половата система

Що се отнася до женското здраве, често интуицията може да бъде силен инструмент за откриване на проблема. „Като гинеколог, винаги саветвам пациентките си да слушат тялото си внимателно. Не пренебрегвайте нищо необичайно”, казва д-р Ицхак Асулин директор на отделът по гинекология в „Pascack Valley Medical Center”.  Все пак неговите препоръки са да не разчиатате само интуицията си, а редовно да се преглеждате, особено ако сте предразположени към определени видове онкологични заболявания.

рак на половата система
д-р Ицхак Асулин директор на отделът по гинекология в „Pascack Valley Medical Center”

Обърнете внимание на тези четири неразположения и се консултирайте с лекар незабавно, ако почувствате някое от тях:

 

  1. Необичайно чувство за ситост и подуване в корема

Ако забележите необичайно подуване на корема си или се засищате от малко храна, до такава степен, че не успавяте да изядете и малка порция храна, това може да е признак за рак на яйчниците. Обърнете внимание и за необичайно изпъкване на корема. При наличието на тези симптоми задължително се свържете с лекар.

 

  1. Неволно отслабване

Ако отслабвате без видима причина, трябва незабавно да уведомите лекаря си. „Това е от най-сигурните сигнали за сериозно заболяване”, доплъва д-р Асулин. Ако има тумор, той може да доведе до намаляване на апетита и телесната маса, без да има очевидна причина за това.

 

  1. Промени в нуждата за ходене до тоалетна (по голяма и малка нужда)

Ако започнете да изпитвате внезапна нужда за уриниране или забележите промяна в перисталтиката, това може да са признаци на туморно образувание, което притиска органите на отделителната система.

 

  1. Болка в областта на таза

Появата на болка обикновено е от симптомите на напреднало онкологично заболяване. Обикновено ракът на яйчниците не се забелязва, докато болният не започне да усеща болка. Именно за това е наречен „безшумен убиец”. Много е важно да бъдете бдителни за всякакъв вид болка или странни усещания в областта на таза и половите органи.

 

Д-р Ицхак Асулин твърдо насърчава редовните прегледи, ако имате генетична предразположеност към някои видове рак. Ракът на гърдата и яйчниците например, може да бъде генетично свързан с мутация, която да се предава през поколенията. Ако имате фамилна анамнеза за рак, особено на яйчниците или на гърдата, уведомете лекаря си и си правте ежегодни изследвания.

 

Кои жени са най-застрашени от рак на половата система?

 

Повечето жени ще забележат разликата между обичайния дискомфорт свързан с менструалния цикъл или други болки, свързани с вече диагностицирани проблеми. Ако обаче усетите някои от горепосочените симптоми неочаквано, е нужно да се свържате с лекар.

За дамите над 40 годишна възраст е важно да са особено бдителни за тези състояния, тъй като рискът за развиване на рак на половата система се увеличава с възрастта. Жените, които са започнали менструация преди 12 годишна възраст или са преминали през менопауза в края на 50-те години, са изложени на по-голям риск от развиване на злокачествено заболяване. Това се дължи на по-продължителното отделяне на естроген, на което е бил подложен организма им.

Източник: https://www.hackensackmeridianhealth.org/

B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха
B17 комплекс Форте – витамин Б17 (B17 100 мг.) + рейши, чага, облепиха, корен от глухарче и джинджифил

рак на половата система

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *