Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 продукта за лице, които влошават акнето

Има някои продукти, които могат да влошат акнето и трябва да спрете да използвате, ако страдате от този проблем

продукти, влошаващи акнето

Особено разочароващо е да инвестирате в послседователна рутинна грижа за кожата, само за да се окажете с още повече акне или раздразнения. Подозирали ли сте, че кремовете и почистващите препарати в шкафчето ви може да са причината за новите пъпки по лицето ви?

Въпреки че кожата на всеки е различна и пъпките могат да бъдат причинени от всичко (от хоромони до мръсни кърпи) има няколко вида продукти за кожа, които настина влошават състоянието, вместо да помагат.

 

Продукти на маслена основа

 

Д-р Айви Лий, сертифициран дерматилог, практикуващ в Южна Калифорния, препоръчва да се избягват маслени формули на овлажнители и почистващи препарати за хората, които са склонни към акне, тъй като те запушват порите. Тя съветва винаги да търсите думата „некомедогенен” на опаковката на всеки нов продукт, ако кожата ви е чувствителна към запушване на порите.

Д-р Джошуа Цайхнер, директор на отдела за козметични и клинични изследвания в отделението по дерматология на болницата Маунт Синай в Ню Йорк също съветва хората с мазна или склонна към акне кожа да избягват продукти на маслена основа.

„Търсете продукти без масла, нито минерални, нито растителни масла”, казва той, като отбелязва, че формулите без масла, които съдържат запечатващи влагата съставки като диметикон, няма да допринесят за появата на нови пъпки. „Също така препоръчвам да избягвате продуки със сквалан, който е напълно наситено масло, което увеличава вероятността от появата на нови пъпки”, добавя още докторът.

д-р Джошуа Цайхнер за акнето
Д-р Джошуа Цайхнер, директор на отдела за козметични и клинични изследвания в отделението по дерматология на болницата Маунт Синай в Ню Йорк

 

Серуми с витамин Е

 

Въпреки че витамин Е има противовъзпалителни свойства, Цайхнер казва, че мастноразтворимият витамин Е (често срещан в антиоксидантните серуми) може да влоши омазняването.

„Откривам, че моите пациенти често са оплакват от нови пъпки, след използване на серум с витамин Е. Вместо това съветвам да се придържате към серуми с витамин C”, съветва докторът.  Подобно на витамин Е, витамин C също е антиоксидант и предлага подобни ползи с по-нисък риск от поява на акне.

 

Твърде много ексфолианти или продукти като цяло

 

„Ако използвате продукти против акне, внимавайте да не прекалявате с ексофлиантите и продуктите рутинната си грижа за кожата и лицето”, казва Цайхнер. Използването на твърде много активни съставки наведнъж или прекомерното ексфолиране на кожата може да доведе до нарушаване на кожната бариера и раздразнения. Това може да влоши акнето или зачервяването, което имате.

Добра идея е да опитате четиридневен график за грижа на кожата, при който й давате дни за почивка от активни продукти на всеки два от всеки четири дни.

 

Продукти с изтекъл срок на годност

 

Отговорът на проблемите с кожата и пъпките по лицето може да се корени в използването на продукти с изтекъл срок на годност.

Д-р Лий препорчва да проверявате сроковете на годност на всичките си продукти и да изхвърляте тези, които отдавна са изчезнали. Докато някои продукти за кожа губят ефективността си с времето, други могат да доведат до дразнене на кожата от разграждащите се съставки.

Д-р Айви Лий, сертифициран дерматилог, практикуващ в Южна Калифорния
Д-р Айви Лий, сертифициран дерматилог, практикуващ в Южна Калифорния

,

Ако изключването на тези продукти не помага

 

Ако сте спазили горепосочените препоръки, но все още не знаете какво дразни кожата ви, може да пробвате с пълно изключване на продуктите за кожата, които сте използвали последните 3 месеца.

Ако проблемите ви продължават и акнето не спира, е най-добре да се консултирате с добър дерматолог, за да ви даде съвет за справяне със състоянието.

Източници: https://www.insider.com; https://www.dermrefoundation.org; https://pixabay.com;

Глобал Хелт Дерматил
ДЕРМАТИЛ – помага при сърбежи, екземи, напукване, дерматити, раздразнения на кожата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *