Мазнини за отслабване?!

Да приемате повече мазнини? За човек, който се опитва да свали наднормено тегло, идеята да взема допълнително мазнини звучи като жестока шега. Но ето какво не знаете:

Недостигът на определени полезни мазнини, а именно на есенциални мастни киселини, които са необходими на тялото, събужда глада за вредни мазнини и натрупване на килограми.

Така смята Ан Луиз Джитьлмън, диетолог от Боузмън, Монтана, фобията към мазнините е една от основните причини за наднормено тегло днес, споделя тя. Вярно, наситените мазнини в продуктите от животински произход и трансмазнините в готовите храни са вредни. Но лишаването на организма от полезните мазнини – есенциалните мастни киселини в храни като тлъста риба, определени масла, листни зеленчуци, авокадо, ядки и семена, също вреди на здравето.

Всъщност различните есенциални мастни киселини стимулират изгарянето на тлъстините, което на свой ред стимулира синтеза на определени хормони, засищат усещането за глад и балансират нивата на инсулин (хормонът, който изгаря захарите), така че да не копнеете за калорийни бомби под формата на сладкиши и въглехидрати.

Повечето хора имат дефицит на различни есенциални мастни киселини като гама-линоленова киселина (GLA), алфа-линоленова киселина (LNA), ейкозапентаеновата киселина (ЕРА) и докосахек- сапеларгонова киселина (DHA), смята Джитьлмън. Най-добрият начин да си набавите различните есенциални мастни киселини, всяка от които изпълнява уникална роля в процеса на отслабване, е чрез суплементи, обяснява Джитьлмън. Ето нейните препоръки.

 

МАСЛО ОТ ЛЕНЕНО СЕМЕ: регулира термостата

Алфа-линоленовата киселина и другите омега-3 мастни киселини в маслото от ленено семе регулират вътрешния термостат, така че да изгаря излишните калории. Те нормализират инсулиновия метаболизъм и така намаляват глада за сладко. Вземайте 1 супена лъжица на ден по време на хранене. Лененото семе е страхотна хранителна добавка, която може да се приема редовно и продължително.

 

GLA: активира кафявата мазнина

Гама-линоленовата киселина ви помага да активирате латентната кафява мазнина, която участва в изгарянето на излишните калории. Кафявата мазнина помага за изразходването на поетите мазнини като гориво, вместо да се трупат като тлъстина, обяснява Джитьлмън. Много нейни пациенти, които имали да свалят 5 и повече килограма, постигнали страхотни резултати, приемайки дневна доза от 2000 до 4000 мг капсули масло от вечерна иглика, която е богат източник на GLA.

 

CLA: блокира ензима, който трупа мазнини

Свързаната линолинова киселина (CLA) ще ви помогне да отслабнете, уверява Джитьлмън. Научно изследване показва, че хората, приемащи 3000 мг CLA на ден, намаляват телесните мазнини с 20% за три месеца без никаква диета. Смята се, че CLA инхибира отделянето на липаза – ензимът, който регулира изгарянето на мазнините в тялото. Вземайте 1000 мг 3 пъти на ден преди хранене. Бонусът на CLA е, че действа профилактично срещу рак на гърдата и повишава имунитета.

 

РИБЕНО МАСЛО: балансира общия прием на мазнини

Въпреки че мастните киселини в рибеното масло не влияят директно на свалянето на телесно тегло, те балансират цялостния прием на мазнини и поддържат доброто здраве, казва Джитьлмън. Тя препоръчва прием на 1000 мг 2-3 пъти на ден.

 

Новото кафе Витаголд /VITAGOLD/ прави отслабването още по-лесно. То е разработено в сътрудничество на швейцарска лаборатория, известна с изследванията си в сферата на диетологията и водеща американска биотехнологична компания. Тя е производител на нов клас кафета и продукти за отслабване, които са одобрени от Американската агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA). Тяхната премиера в България предстои в близките седмици.

 

Съставките в новото кафе Витаголд съдействат за така наречения в диетологията 3D ефект. При него активните съставки работят в три различни направления:

1. Намаляват апетита, създават чувството за ситост и потискат усещането за глад – апетитсупресор;

2. Засилват процесите на разграждане и изгаряне на мазнините в клетките – термоефект;

3. Очистват организма от натрупаните в процесите на метаболизма токсини и ненужни вещества – детокс ефект.

 

Освен загуба на излишно тегло, основните съставки в кафето имат анти-ейдж /подмладяващ/ ефект, пречистват червата и имат положителен ефект при хора с кожни проблеми като акне и др.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Мазнини за отслабване?!

  1. Габи каза:

    Новото кафе Витаголд е супер лесен начин да си помогнеш в отслабването. Вярно че без движение не става, но този продукт си заслужава наистина!

  2. Mimi каза:

    Не вярвам нито на Витаголд нито на Фет бърнар – на нищо. Трябва си спорт ако искаме да отслабнем. Хранителен режим + движение = здраво тяло! Това е!

  3. goro каза:

    Аз лично съм много доволен от друг продукт, който намирих в сайта – Фет бърнара на Суонсън. По принцип теглото ми е около 110-113 килограма. Най-големият ми проблем е вълчият ми апетит, особенно вечер. Като отворя вратата на хладилкика не я изкарвам оттам, като не омета нсичко, което става за ядене, дари да не ми е вкусно. Купих си го и трябва да Ви кажа, че значително намали апетита ми, а това ми е основен проблем. Като го пия по два пъти на ден вечер мога да мина само с филийка, две. За месец съм свалил 2 килограма и половина, което според всички кратерии е най-добрия начин да смъкнеш теглото. Иначе съм чувал добри суми и за това – новото кафе за отслабване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *