Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви са причините за срастванията в корема?

Безплодие, извънматочна бременност, аборт – тези състояния ужасяват младите жени, които мечтаят да имат дете

Имайте предвид, че най-честата причина за недоносена бременност са именно срастванията. При възпалителен процес тъка­ните във възпаленото ог­нище отичат, а серозната течност става по-гъста и лепкава, в резултат на кое­то съседните повърхности „се слепват“ една с друга, инфекциозното огнище се локализира и възпалението не се разпространява по- нататък. Срастванията пречат за разпространени­ето на инфекцията, което е добре от една страна, но, за съжаление В същото време те нарушават под­вижността на вътрешните органи, която е необходима

за нормалното им функци­ониране. В гинекологията това състояние може да до­веде до нарушена менстру­ална функция, до безплодие, извънматочна бременност, спонтанен аборт, недоно­сена бременност, нарушено вътреутробно развитие на плода или мъртвородено бебе.

 

ОСНОВНАТА ПРИЧИНА СА ИНФЕКЦИИТЕ НА ПОЛОВИТЕ ОРГАНИ

 

Такива са аднексит, салпингит и други. Според статистиката около 50 на сто от жените в репродук­тивна възраст страдат от такива възпаления. А причина за това е инфекция, предадена по полов път,

• Безплодие, извънматочна бременност, аборт – тези състояния ужасяват младите жени, които мечтаят да имат дете

както u неспецифичните болестотворни организми – стафилококи, стрептоко­ки. Те се активизират зара­ди понижения имунитет, а също така при преохлажда- не и чести простуди.

Признаците: болки ни­ско в корема, повишена температура, понижена физическа активност, гла­воболие, обща слабост, сърбеж и чувство за парене във влагалището, нарушено уриниране и полови нару­шения. Често обаче възпа­лението протича без ярко изразени симптоми, затова и лечението се забавя, ко­гато вече заболяването е станало хронично и е дало усложнения – т.е. появили са се същите тези сраства­ния. Лекарите отбелязват, че 17-20 на сто от болни­те с инфекции получават сраствания и лечението им е доста трудно. Зато­ва е важно при лечение на хроничните възпаления на вътрешните полови органи да се предотврати или поне да се намали образуването на сраствания.

 

ВНИМАНИЕ!

Макар и трудно, срастванията се лекуват и вие по никакъв начин не трябва да отлагате тяхното ле­чение. За целта се използват препарати, които не само намаляват възпалителните процеси, но и забавят разрастването на съединителната тъкан. Те оказват противовъзпалително действие, стимулират работата на имунната система, адсорбират и отделят вредните вещества от организма. Към антибактериалната тера­пия като допълнително лечение се добавят и вагинални свещички. Те повишават ефективността на лекарствата няколко пъти, ускоряват оздравяването и не допускат образуването на сраствания. Което означава, че дават възможност на жената да стане майка.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *