Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Инфекция или възпаление на маточните тръби може да е причина за извънматочна бременност

Извънматочната бременност се случва тогава, когато оплодената яйцеклетка се прикрепи на място различно от вътрешноста на  матката. Почти всички извънматочни бременности се случват във фалопиевите тръби. Извънматочната бременност се случва при 1 от 60 бременности. Причина за извънматочна бременност са:

  • Инфекция или възпаление на маточните тръби.
  • Съединителна тъкан забравена от предишни операции или инфекция може да попречи на движението на яйцеклетката.
  • Предишна операция в областта на таза или на тръбите може да предизвика сраствания.
  • Аномалия във формата на тръбата може да бъде причинена от необичайни израстъци или вроден дефект.

На риск от извънматочно забременяване са изложени жени на възраст от 33-44 години, такива които са имали предишно извънматочно забременяване или жени които са имали тазово възпалителна болест. Извънматочно забременяване може да се случи още и при жени на които е правена тазова или коремна операция.

Симптомите на извънматочната бременност са следните:

  • Остра пронизваща болка, която може да идва и да си отива и да се различава по интензивност. Болката може да бъде в таза, корема и дори в раменете или шията.
  • Вагинално кървене.
  • Слабост, виене на свят или припадък.

Извънматочната бременност се диагностицира от вашият лекар чрез ултразвук. Измерването на нивата на хормона ЧХГ също е важно. Ниво на ЧХГ, което е по-ниско от обикновенното също е една от причините за наличието на извънматочна бременност. Ниските нива на прогестерон също може да сочат, че бременността не се развива нормално. Вашият лекар може да направи процедура, която включва поставянето на игла в горната част на вагината, зад матката и в предната част на ректума. Наличие на кръв в тази област може да посочи дали има кървене от разкъсаните фалопиеви тръби.Извънматочната бременност може да се третира по някои от следните начини:

Ако тръбата е опъната или е разкъсана и започне кървене, цялата маточна тръба или част от нея трябва да бъде отстранена.Може да се извърши лапароскопска операция. Тази процедура се извършва от лекар-хирург, той използва лапароскоп за да премахне извънматочната бременност и оправя или премахва фалопиевите тръби. Ако извънматочната бременност не може да бъде премахната по този начин следва хирургична процедура наречена лапаротомия.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 3 до “Инфекция или възпаление на маточните тръби може да е причина за извънматочна бременност

  1. Pingback: Стерилитетът е най-честото усложнение при извънматочна бременност | Лекува нет

  2. Pingback: Какви са причините за срастванията в корема? | Лекува нет

  3. Pingback: Извънматочна бременност – Защо се появява? Как се третира? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *