ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Възможно ли е с напипване на лимфните възли да се досетим за заболяването?

Само специалист може да прецени правилно симптомите и да определи сериозността на състоянието

Най-често причина за това подуване е случайна малка драскотина, ринит или просто кариес.

При ангина се получава локална лимфаденопатия в областта на шията, а при болести, предавани по полов път – в сла­бините. Обаче някои болести предизвик­ват масово увеличаване, на лимфните възли. Така се случва например при СПИН. От една страна, това е добър  признак – имунитетът активно се бори с опасните вируси на имунодефицита, но от друга страна – това е един от симптомите на страшната болест! При СПИН в крайна сметка имунитетът отслабва, а лимфните възли губят способността да се борят с болестотворните бактерии и рако­вите клетки. Болните може да изгубят живота си, но не от самия вирус, а от съпътстващите инфекции и тумори.

 

В такива случаи не бива да се изпада в паника, защото най-често увеличеният лимфен възел е сви­детелство за работещ имунитет. Но непременно трябва да посетите специалист. Само той може правилно да прецени всички симптоми и да разбере дали това състояние е опасно. Често въобще не се изисква специално лечение на лимфната система, а само излекуване на зъба или болното гърло. През годините, през целия живот лимфните възли на всеки човек се увеличават толкова много пъти, че е трудно да се изброят, а и не е необходимо.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *