Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се избавим от хранителната зависимост?

  • Внушавайте си, че не съществуват никакви ограничения. Не трябва да казвате: „Шоколадче, прощавай, повече никога в живо­та си няма да хапна от теб.“. Дайте си поне месец, в който да не хапвате сладко. През това време ще уста­новите, че вкусът ви се е променил, безпо­койството е изчезна­ло, спазвате диетата без усилие, здраво­словното ви хранене ще стане естествено и желано.

  • Не влизайте в кухнята без причи­на. Контролирайте движенията си: защо сте отишли в кухнята, защо сте отворили хладилника или кути­ята за хляб? По навик или осъзнато? Дейст­вително ли искате да хапнете нещо?
  • Добре сдъвквайте храната. За доброто усвояване на яденето трябва да се храните по-бавно и мълчаливо. През целия ден спаз­вайте правилото: ко­гато се храните, само яжте, нищо друго не правете. Процесът на дъвченето насър­чава релаксацията на тялото, а това е естествен изход от агресивни настрое­ния. Бавното дъвчене подпомага за усета за бързо насищане.
  • Водете си днев­ник какво сте консу­мирали. Записвайки си изяденото количество храна и изчислявайки калориите, ще свик­нете да се храните разумно.
  • Определете си ре­ален срок, през който сте длъжни да свалите определени килогра­ми. Не обричайте на неуспех желанието си трайно да отслабне­те, поставяйки си цел да свалите за месец 20 кг.
  • Не се фокусирай­те върху направени­те грешки. Ако не се сдържите и хапнете малко шоколад, не се разстройвате. Едно отстъпление не води по поражение. Ако искате да запазите теглото си след отслабването, трябва да сте по-гъвкави – не трябва да се придържате към прин­ципа „всичко или нищо“.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *