Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Психология на отслабването – 1

По времето, в което пълните хора търсят причина за наднорменото си тегло, медици и диетолози от цял свят се придържат към мнението, че преди всичко хората качват излишни килограми заради прекомерния си апетит.

Впрочем, повечето пълни хора и сами добре знаят това, но не могат нищо да направят за себе си. Можем ли да укротим апетита си, без да прибягваме до медикаменти? Чуйте съветите на психолозите. Още в древността Сократ е произнесъл с голяма доза ирония своята знаменита фраза: „Ние се храним, за да живеем, а не живеем, за да ядем.“ Цялата храна, която приемаме, ни дава здраве и живот, ние в буквален смисъл се състоим от нея. Бла­годарение на храната получаваме необ­ходимата ни енергия. Как ще използваме тази енергия, доколко плодотворно ще я разпределим и какво ще свършим с нейна помощ, зависи от самите нас.

 

В НАДПРЕВАРА СЪС СЕБЕ СИ…

Често мечтата за отслабване замества някои други желания. Например човек прос­то иска да се наслади на живота си и да бъде щастлив. Да си позво­ли да живее щастливо, понякога не може или не умее. И започва да си поставя условия. Да, той може да бъде щастлив, но само след като се премести да живее на друго мяс­то, или като създаде семейство, или като отслабне до 50 кг. Но тези уловки, по прави­ло, бързо отрезвяват. Човек с удивление ус­тановява, че „височи­ната е превзета“, но той не е станал от това по-щастлив и се чувства измамен. С тези условия той сам си затваря пътя към нормален живот, поставя пред себе си изкуствени препят­ствия и се жалва от несправедливото от­ношение на съдбата към него. За постига­не на нереалните меч­ти човек губи много сили и време, стреми се към необозримото бъдеще, вместо да се радва на това, което му дава настоящето. Най-доброто лекар­ство за „излекуване“ от тези уловки е да умеем да забележим добрите неща, кои­то са около нас тук и сега. Да ценим все­ки миг. Да изпитваме удоволствие от живо­та сега, а не от нещо, което може някога да се случи.

 

 

ЗАКОНЪТ НА САНДВИЧА…

Закусвам, хапвайки на бърза ръка – толкова често чуваме това от работещи хора. Интересно е как си представят своя живот? Живот, в който не им остава време за сън, почивка и даже да се нахранят. А от тази бърза храна съвсем няма да има полза: организмът така и няма да разбере дали е сит, или е гладен. А когато човек бърза, така и не усеща вкуса на яденето. Храната, по­гълната „на бегом“, няма да му даде усещането за ситост, да не говорим за удоволствието да изядеш нещо вкусно.

 

Психология на отслабването – 2

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *