Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Психология на отслабването – 2

МАЗНИНИТЕ СЕ ОТЛАГАТ НА ТАЛИЯТА СЛЕД 3 ЧАСА

Американски учени установили, че мазни­ните се „складират“ на талията 3 часа след постъпването им в организма. Един час след хранене мазнините попадат в кръвта, а само след 3 часа те оформят мастни резерви, ко­ито първо се отлагат в корема и талията, а след това в задните части и бедрата. Това означава, че ако искаме да имаме плосък корем, може само в случай че изразходваме всичките мазнини, постъпващи с храната ни. Затова е достатъчно час след хранене да се занимаваме с някаква активна дейност или просто да направим по-продължителна разходка

 

ЗАБРАВЕТЕ ВЕЧЕРЯТА!

Нoви изследвания на учените за пореден път потвърдиха добре известния факт: късната вечеря е най-прос­ят начин да се сдобием с излишни килограми. Опити, проведени с мишки, показали, че при нарушаване на режима нене животните могат да качат до 70% повече кило- рами, отколкото контролната група, която приемала същото количество храна, но в точно установени часове. Доскоро диетолози препоръчваха да се вечеря до 2-3 часа преди лягане, а вечеря в полунощ да не се смята за късна, при положение, че не планирате да заспите до 2-3 ч. сутринта. Но новите изследвания говорят друго: излишните килограми се появяват след късна вечеря и няма никакво значение кога ще заспите. Тази закономерност се обяснява с дневния ритъм на организма: ако хра­ната постъпва в необичайно време, тя слабо се усвоява, което води до формирането на мастни запаси.

 

ТЕГЛОТО НА ЖЕНИТЕ

Жените на сред­на възраст неизбеж­но качват излишни килограми. Виновни за това са хормони­те, които регулират женското тегло през целия им живот. Мно­го жени смятат, че хормоналната тера­пия по време на менопаузата е причина за наднорменото им тегло. Доста много пациентки се отказ­ват от хормонални­те медикаменти. Но това е голяма грешка. По време на менопаузата хормоните са просто необходими. Наднорменото тегло го причиняват не те, а небалансираният им прием. Това може да се избегне, ако хапчета­та са предписани от лекар специалист.

 

Психология на отслабването – 1

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *