Доказано! От картофите не се пълнее

Картофите се оказват по-полезни дори от някои плодове и ядки

Този зеленчук е способен да нормализира кръвното налягане и при това да не предизвика увеличаване на теглото.

Диетологът Сигрид Гибсън и представителят на Британската асоциация по диетология Сиан Портър установили, че в картофа се съдържа повече селен отколкото в семките и ядките; в тях има повече фибри от банана и повече витамин С отколкото в три плода авокадо.

Експерименти показали, че е полезно хипертониците да употребяват картофи два пъти дневно, тъй като се намалява артериалното налягане. А мнението, че картофът вреди на талията се оказало мит.

Рекламата на т. нар. „супер-продукти“ доведе до това, че този зеленчук незаслужено напусна менюто на много семейства. Специалистите призовават да си спомним за картофите като за ценен източник на много полезни вещества. Редовната му употреба за храна може да ни замени мултивитаминните комплекси, пише вестник „Феномен“

Сладкият картоф, наред с моркова, е прекрасна профилактика на рака на гърдата. Освен това тези продукти помагат за лечението на онкологични заболявания на различен стадий…

Против невралгични болки

Яйцето, както и картофите помага при артрити, остеохондроза, невралгии, натъртвания и разтежения на сухожилията. Сварете твърдо едно яйце, разрежете го наполовина и още топло поставете половинките на мястото, където болката се усеща най-силно. Докато яйцето изстива, болката ще намалее. За съжаление, само временно.

Против простуда

При грип и простуда можете да опитате следното средство: в 100 г водка разбийте сурово яйце, добавете 1 с. л. захар, смесете и изпийте преди лягане. Преди това може да затоплите гърлото като изядете два-три горещи картофа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *