ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Три задължително полезни зеленчука

Всички знаем колко са вкусни, но рядко се сещаме, че може и да са полезни

Навсякъде и по всяко време вече могат да се видят „китките“ на салатите, магданоза и копъра, червенеят репички, а до тях са се строили краставиците. Цялата тази натурална прелест е задължително да присъства в салатата ни.

САЛАТА (МАРУЛЯ)

Три задължително полезни зеленчука
Три задължително полезни зеленчука

Макар че не се смята за храна, всъщност салатата е незаменима, тъй като в нея за първи път е била открита фолиева киселина, която участва в кръвотворния процес, предотвратява отлагането на мазнини в черния дроб и служи за профилактика на атеросклерозата. Затова колкото повече количество нарежете от този уникален зелен продукт, толкова по-добре. Към нея можете да добавите и 2 – 3 яйца, репичка, връзка магданоз, да изстискате сока на един лимон, да подправите с 2 – 3 с.л. растително масло, сол и оцет – на вкус, четем във вестник „Феномен“.

МАГДАНОЗ

Според народната мъдрост, китка магданоз е равна на шепа злато, тъй като в листата на тази подправка се съдържат 1 – 3 % захари и до 4,5% суров белтък. Освен това магданозът е витаминоносно растение. В него се концентрира голямо количество аскорбинова киселина и каротин. Той е полезен за хора, страдащи от бъбречнокаменна болест, възпалителни заболявания на венците и слизестата обвивка на устата.

КОПЪР

Той също не отстъпва на своя „съсед“. Освен аскорбинова киселина и каротин, копърът съдържа и фолиева киселина, витамини от група В, R. соли на калия, калция, фосфора и желязото. Благодарение на това листата на копъра са много полезни при малокръвие, метеоризъм, при гастрит с повишена киселинност и дори при лечение на очите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *