Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Без какво не бива в менюто?

Вкусната храна, поднесена на добре наредена маса, е удоволствие за сетивата, а не само задоволява глада. Тя може да играе важна роля и за предотвратяване на болести, например диабет, рак на стомаха и червата.

Ето храните, без които не бива.

1.Плодове. Не може да се препоръча определен плод, защото всички имат различ­ни предимства. Ябълките на­пример, заради съдържащия се в тях пектин, дълго време ни държат сити, поддържат едно и също ниво на кръвна­та захар, свалят холестерола, дават енергия на мозъка и могат да обезвреждат някои отрови. Кивито е много богато на витамин С и затова има антиоксидантни свойства и предпазва клетките. Портока­лът съдържа много витамин С и фолиева киселина, с които предпазва от артеросклероза и инфаркт. Не го белете мно­го старателно, защото под белите кожички се крие хесперидин, добър антиоксидант. Ананасът е богат на ензими и затова добре изгаря мазнините. Поддържа кожата здрава и доставя витамин В, много важен за изграждането на мускулите.

2.Джинджифил. Въл­шебно оръжие срещу бо­лестите. Убива бактерии­те, прочиства от отрови, съдържа много витамин С. Добър е за черния дроб, кожата, кръвта. Слагай­те по няколко резенчета във всяка чаша вода, ще се чувствате много добре.

З.Рапично олио. Меко на вкус, богато на витамин Е, съдържа над 50% прости, ненаситени мастни киселини и ценни Омега-3 мастни кисе­лини, които предпазват сър­цето. По-здравословно е дори от зехтина, който съдържа фитостерини. Те понижава холестерола и намаляват ри­ска от рак на червата.

4.Зелените зеленчуци. Броколи, зеле, спанак и т.н. са едни от най-силните антиоксиданти, богати са на ви­тамини, съдържат каротин и подсилват имунната система. Научно е доказано, че броколите предпазват от рак. При готвене не ги разварявайте.

5. Пълнозърнест хляб и зърнени про­дукти. Съдържат много фибри, витамини от В-групата и магнезий. Засищат добре, под­държат стабилно ниво на кръвната захар.

6. Ядки. Имат високо съдържание на лесносмилаеми белтъчини и са неза­менима част от здравословната храна. Всички видове доставят много фолиева киселина и витамини от В групата, а също така и цинк, селен, магнезий и калий. Ядките свалят холестерола, но пък са много калорични.

7. Риба. Понижава риска от рак на червата, действа добре на сърцето и кръвообраще­нието. Богата е на здравословните Омега-3 мастни киселини. Съдържа ценни белтъ­чини, йод и желязо, предпазва клетките и спира възпалителните процеси в мозъка. Два пъти седмично риба намалява риска от болестта на Алцхаймер.

8. Месо. Това е много здравословна храна въпреки лошата си слава. Добре е два пъти седмично да ядем бяло месо – пиле или пуйка. Червените меса повишават риска от рак, но пък ни доставят много белтъчини и цинк.

9. Шоколад. Преди всичко горчивият, с високо съдържание на какао, подобрява настроението, поддържа концентрацията, понижава кръвното налягане и ни пази от свободните радикали.

10. Вода. Тя е основата на обмяната на веществата. Имаме нужда от два литра негазирана вода дневно.

 

 

Суперхраните даряват енергия, пречистват и подмладяват

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *