Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Подсладена вода против топлинен удар

  • Той може да увреди един или повече от мозъчните центрове

Мисля, че съм застрашен от слънчев удар, защото работя на една рампа за товарене на стоки и понякога се налага да стоя по 4-5 часа под преките слънчеви лъчи. Въпросът ми е как мога да се предпазя от топлинен удар и какви са симптомите, които пред­шестват удара? Питам ви, защото аз съм от хо­рата, които и по време на най-големите горещини не могат да отделят нито една капчица пот.

Милен Тодоров, Пловдив

Най-напред трябва да вземете необходи­мите мерки, за да се предпазите от евенту­ален топлинен удар. Не се обличайте с дрехи, които са ви тесни и плътни! Никога не пре­калявайте с храната, преди да излезете на рампата, а алкохол или студена бира – в никакъв случай.

Симптомите:

  • възбуда, неспокой­ствие, замайване;
  • шум в ушите и замрежен поглед;
  • мускулни тикове и изпотяване.
  • Ако обаче усетите болка под лъжичката, започне да ви се гади или повръща­те, твърде е възможно да загубите съзнание и за­това трябва веднага да из­викате „Бърза помощ“. Защо­то само след 10-15 минути ще се нару­ши ритъмът на дишането ви. Трябва да Вземете мерки, преди да настъпят гърчовете на дихателната мускулатура, което често е причината за внезапна смърт.

Слънчев удар можете да получите, ако стоите продължително време под преките слънчеви лъчи. Причината е в това, че ин­фрачервените слънчеви лъчи са затоплили твър­де силно мозъчните центрове. А това води до прилив на кръв в мозъка и в мозъчните обвивки и никак не е изключено да се стигне и до кръвоиз­лив в мозъка.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *