Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При топлинен удар се получава силно главозамайване

  • При такива оплаквания е задължително да посетите лекар

Моля да ми помогнете със съвет как да се избавя от главозамайването. Преди месец лежах в болницата на системи заради хипертония. Оттогава насам поч­ти непрекъснато ми се вие свят, краката не ме държат, сякаш всеки момент ще се строполя. Дали това се дължи на спазми в кръвоносните съдове?

Иван Михайлов – Горна Оряховица

Най-вероятната при­чина за вашето състояние е спазъм в мозъчните кръ­воносни съдове. Но това трябва да го потвърди лекуващият лекар, защо то причините за главозамайване са много, а пред­писването на правилното лечение зависи от първоп­ричината за появата му. Освен спазми в мозъчните съдове, такова състояние може да се предизвика и от тумор в мозъка, малокръвие, преумора, заболя­вания на вътрешното ухо, то може да е симптом на интоксикация, както и на топлинен удар. Пристъ­път може да продължи от няколко минути до няколко часа. Човекът се изпотя­ва обилно, побледнява, възможно е да скочи кръв­ното му налягане. Освен това му прилошава, може да започне да повръща, усеща шум в ушите, пони­жава се слухът и сякаш е в състояние пред припадък. При хипертония, атерос­клероза, шум в ушите, главозамайване, сърдечна недостатъчност можете да се възползвате от следната много ефикас­на рецепта: смесете в равни части плодчета от японска софора (японска акация, има я в градските паркове, използва се за озеленяване и на улици), шипкови плодчета, мато­чина и съцветия от глог. Залейте 2 супени лъжици от сместа с половин ли­тър гореща вода и оста­вете да престои два часа. Прецедете и добавете 2 чаени лъжички мед. Пийте по 100 мл три пъти на ден преди ядене. Лечебният курс е три седмици, след това 7 дни прекъсване и пак повторете лечени­ето.

И още нещо много полезно и… вкусно. Настържете 200 г пресни краставици, добавете 2 чаени лъжички прясно из­цеден лимонов сок и една супена лъжица мед. Раз­бийте в миксера и пийте за здраве.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *