Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Възможно ли е работата на крак да причини болки в гърба?

Какво може да ми помогне при болки в гърба? Нямам предвид операция, а начин на хранене, уп­ражнения и т.н. Имам чувството, че ме боли от това, че се движа твърде много. Аз разнасям пощенски пратки и цял ден съм на крак. Възможно ли е от това да ме боли гърбът?

Кирил Димов – Смолян

Защо боли гърбът? Защото не го щадим, защото се отнасяме лошо към него – изгърбваме се, докато стоим, докато лежим на увисналия от употреба матрак (легло, диван, ка­напе…). Ходим също прегърбени или се кривим на една страна, натоварени с пазарски чанти. С часове се надвес­ваме над компютъра или се сгъваме в ембрионална поза във фотьойла пред телевизора. Гимнастика не правим. Какъв е изходът от положението? Полезни са всякакви упражнения за коремните и раменните мускули. Десет минути всеки ден е по-добре, отколкото цял час гимнастика веднъж в седмицата. Като начало се опитайте да приберете и да стег­нете корема – така гърбът сам ще се разпъне от обичайната си поза на въпросителна. Два пъти ще намалите натоварването на гръбнака, ако се научите да дишате с корема.

Статистиката сочи, че 50% от страдащите от болки в кръста мо­гат да подобрят положението, като си сменят матрака на леглото. Него­вият живот е най-много 10 години, но се съсипва далеч по-рано, а заедно с матрака се съсипва и вашият гръб. На

старото легло гръбнакът не си почи­ва, прешлените притискат нервите и се събуждате схванати и уморени. Преди и след сън добре се изтегнете, за да почувствате тялото си. На­станете се добре в леглото, нали се устройвате там поне за седем часа, трябва да ви е удобно.

За съжаление надеждите ни, че болките в гърба отминават сами, са напразни. Според световни проучва­ния 75% от хората, преживели прис­тъп на радикулит, усещат болката повече от година след това. Затова не е лошо да се консултирате с лекар, нужна ви е диагноза, преди да пристъ­пите към масажи, физиотерапия или лекарства. Костите стареят бързо и ако не искате след време да се па­зите като порцеланова чаша, укреп­вайте ги. Гимнастиката всеки ден е най-доброто средство. Добавете към храната си пшеница, овес, моркови, зеле, целина, млечни продукти и ще я обогатите с калций. За постоянно слабеещите е нужна минерална вода, богата на калций. За да го усвоява­те добре обаче, яжте и продукти, съдържащи витамин D – яйца, дребна риба и рибна мас, особено ако дълго време прекарвате без пряка слънчева светлина.

ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ МАГНИТЕН ПРОДУКТ ЗА ВАС, АКО СТРАДАТЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛНАТА СИСТЕМА

 

Демонстрация на терапия с уред СКЕНАР при болки в гърба и раменете от д-р Мариета Желева

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *