ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

4 супер странни човешки фобии

Ето кои са тези 4 фобии, които не могат да се нарекат по друг начин, освен странни!

Проучвания, проведени през последните няколко години, са показали, че броят на фобиите в световен мащаб плашещо нараства. Ако през 1996 година са били около 300, то към днешна дата надхвърлят 1000 и стават все по-странни и плашещи.

Стряскащо е и заключението, че тревожността на хората в световен план нараства – човечеството и неговите представители все по-често се стресират, все по-често са подвластни на паник атаки, все по-често се потят, треперят или им се гади от страх.

Ето кои са обаче онези 4 фобии, на които светът обръща любопитен поглед:

–          Липса на мобилен телефон – когато са си забравили мобилния телефон, много хора изпадат в паническа ситуация. Въпросните хора страдат от една от модерните фобии – номофобия, казано по друг начин – страх да не останеш без мобилен телефон;

–          Страх от возене в метро – жители на големите метрополиси в САЩ, Западна Европа и Япония са развили страх от използване на масовия градски транспорт и в най-голяма степен на метрото;

–          Страх от копче – много българи, например, се страхуват от… копче. Специалистите обясняват тази налудничава фобия с тълкованията на съня и с различните послания, свързани с копчетата – ако скъсаш копче, ако загубиш копче и прочие;

          Страх от фобии – най-странната фобия определено е фобията от фобия – фобофобията е страхът от фобии. Страшничко си е нали?!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *