Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

8 лесни средства срещу кариесите

Кариеси имат не само децата, но и възрастните. Предлагаме ви осем изненадващи начина да се предпазите от тях.

Пийте чай

Зеленият и черният чай са отлично натурално средство срещу кариеси­те. Съдържащите се в тях антиоксиданти възпират образуването на зъбна плака и подпомагат борбата с бактериите. По този начин чаят гарантира и свежестта на дъха.

Взимайте витамин С

Този витамин е много полезен зъбите, защото играе важна за здравината на емайла и Периодически взимайте витамин за да избегнете кариесите и зъбни проблеми. Проучванията сочат, че с превантивна цел е добре да се приемат 180 мг на ден.

Внимавайте с пастата за зъби

Не мийте зъбите си, след като сте пили газирани напитки. Това може да изглежда странно, тъй като се знае, че те съдържат захар, която е добре да се елиминира. Газираното обаче е и доста кисело и агресивно за зъбите, Ако към това добавите и действието на пастата за зъби, може да навредите на зъбния емайл. По-добре просто изплаквайте с вода устата си след консумация на гази­рани напитки.

Яжте зърнени храни

Пълнозърнестото пшенично браш­но помага на зъбите да останат здрави и хубави. То стабилизира нивото на захарта в кръвта и пред­пазва от диабет и сърдечносъдови заболявания. При хората, които консумират пълнозърнести храни три пъти на ден, рисковете от кариеси и заболявания на венците са с 25% по-ниски, отколкото при тези, които не включват такива продукти в менюто си.

Не забравяйте за ябълките

Не само ябълките, но също така морковите и целината почистват зъбите като истинска, естествена четка, когато ги хрупкаме. Те предизвикват производството на слюнка, което подпомага прочистването на устната кухина от голяма част от бактериите. Останалото количество се елиминира благодарение на ки­селинността и растителните фибри, които не позволяват образуването на зъбна плака.

Дъвчете дъвка

Дъвките са практично почистващо средство за зъбите, когато не мо­жем да използваме четка, например в офиса. Дъвкането принуждава организма да произвежда слюнка, която елиминира бактериите. Раз­бира се, трябва да избираме дъвки без захар и да не забравяме, че те в никакъв случай не могат да заменят истинското миене с паста и четка за зъби.

Четкайте езика си

Бактериите се отлагат понякога по места, недостъпни за четката за зъби. Идеалната устна хигиена изисква да бъде почистен и езикът. Това става със специална четка. Към тези грижи се добавя и почистването на междузъбното пространство с конец за зъби.

Пийте мляко

99% от калция в организма се съдър­жа в костите и зъбите. Той предпазва емайла и помага на зъбите да са солидно захванати. Редовно прие­майте калций чрез консумацията на млечни продукти.

 

 

Свеж дъх с всички средства

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *