ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Свеж дъх с всички средства

Неприятната халитоза, иначе казано – лошият дъх, може да попречи на нормалното общуване. За щастие има най-различни начини да се освободим от този проблем. Кои са те?

Спрейове и бонбони

Тяхното действие се основава на стимулиращия им ефект върху производството на слюнка. Те бързо освежават дъха преди важна среща. Обикновено имат ментов аромат, но могат да се наме­рят продукти за всеки вкус. Изяждането на една ябълка също може да помогне, но ефектът е краткотраен. Можете да използвате и води за изплакване на устата, но не по-продължително от 15 дни, защото техните съставки на­рушават бактериалната флора в устата, която има и полезни функции.

Домашна рецепта

Разтворете 1 ч.л. сода бикарбонат в чаша вода. Направете си гаргара и след това добре изплакнете устата.

Освежаващи растения

Пресният магданоз е богат на антибактериален хлорофил. Сдъвчете няколко листенца – те ще освежат дъха и ще премахнат миризмата от храната.

Зрънце карамфил или копър, както и пръчица канела мо­гат да помогнат, когато нямате друго под ръка. Сдъвчете ги добре.

Лимоновият сок има мощ­но антисептично действие. Разтворете го с малко вода и се жабуркайте.

Етеричните масла са мно­го ефикасни. 2-3 капки аро­матно масло от люта мента, от босилек или от чаено дърво, капнати на бучка захар, ще освежат моментално дъха ви. Можете да приемате маслата и разтворени в лъжичка зехтин преди хранене.

Всекидневна грижа

Мийте зъбите си след вся­ко хранене. Веднъж през деня използвайте конец за почист­ване, за да премахнете остатъ­ците от храна между зъбите. Всяка година посещавайте зъболекаря за почистване на зъбен камък.

Използвайте четка за езика. Можете да си я купите от аптеките. С нея добре

ще почистите езика, по който полепват хранителни веще­ства, а тяхната ферментация води до лош дъх. Правете това вечер, преди да си измиете  зъбите.

Редовно пийте вода. Тя отмива голяма част от бак­териите. Една-две чаши зелен чай пък ще помогнат за дезин­фекцията на устата.

Не прескачайте хранене. Когато дълго стоим гладни, устата пресъхва и така се съз­дават идеални условия за раз­множаване на бактериите. По същите причини избягвайте алкохола и цигарите.

Хомеопатия

  • Ако проблемът идва от непочистен език или болно гърло – Mercurius solibilis 9 СН но 5 гранули 1-2 пъти през деня.
  • Ако венците са възпалени – Nitricum acidum 7 СН по 5 гра­нули Щ пъти през деня.
  • Ако лошият дъх е свързан със стомашно неразположе­ние – Nux vomica 9 СН по 5 гранули сутрин и вечер.

сп. „Здравен журнал”

 

 

Полезни храни за зъбите

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *