Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ябълков сок срещу Алцхаймер

Учени от Университета в Масачузетс (САЩ) установиха, че веществата, които се съдържат в ябълките, блокират изработването на протеина бетаамилоид, който се натрупва в нервната тъкан и води до тежко заболяване. Изследване, проведено с мишки, показа, че при всички гризачи, поени с ябълков сок, не само по-рядко се проявявали симптомите, но се повишавала и съобразителността.

Теории за развитието на болестта

Генетична теория
В 5-10% от случаите на Алцхаймер е установено автозомно-доминантно предаване на болестта. Открита е също връзка на заболяването с болестта на Даун, с наличен общ генетичен дефект в хромозома 21. В същата тази хромозома се кодира синтезата на амилоидния протеин в нервната система, супероксидната дисмутаза и интерферона, а те пък имат отношение към остаряването.

Токсична теория
В мозъците на пациенти, страдащи от Алцхаймер са открити високи концентрации на алуминий. Това е дало основание да се смята, че алуминиеви йони от домакинските съдове, металните кутии за бира и безалкохолни напитки, готварското алуминиево фолио, постъпват в организма, натрупват се в мозъка и го увреждат.

Вирусна теория
Обсъжда се инфекция с „бавен” вирус, чийто инкубационен период продължава десетилетия. Вирусът би могъл да стои години наред в латентно, дремещо състояние и в определен момент да се активизира и да започни директно увреждане  на невроните в главния мозък.

Имунна теория
Обсъжда възможността за образуване на автоантитела срещу мозъчната тъкан.

Биохимична теория
При пациенти с болестта на Алцхаймер е установено ниско ниво на медиатора ацетилхолин, което се смята, че се дължи на късна изява на биохимичен дефект в мозъчните ензимни системи. Редукцията на ацетилхолина е най-изявена в мозъчната кора, хипокампа и амигдалоидното ядро. Наблюдава се и загуба на неврони в базалните ядра, които са основен източник на ацетилхолин за неокортекса.

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *