Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 огромни ЗАБЛУДИ за храненето!

Ето кои са някои от най-често срещаните заблуди за здравето!

От въглехидратите се дебелее мощно – много диети и хранителни режими се основават на тоталния отказ от консумацията на въглехидрати. Причината се крие в това, че редица специалисти в областта на храненето се опитват да наложат вярването, че от въглехидратите се дебелее прогресивно. Истината се оказва обаче различна – не от въглехидратите се напълнява, а от техният неправилен прием. Да, вярно е, че прекаляването с продукти от бели брашна, с такива, съдържащи рафинирана захар, и прочие, ще доведе до покачване на телесното тегло, но това не означава на всяка цена, че трябва да лишим тялото си от полезните въглехидрати, съдържащи се в плодовете, в черния шоколад, в бобовите растения;

Портокалите са най-силният източник на витамин С – да вярно е, че в портокалите се съдържа голямо количество витамин С, но дали оранжевият плод е най-добрият източник?! Оказва се, че редица други плодове имат много по-високо съдържание на полезния витамин, като в същото време носят на тялото много по-малко калории. Тук място намират папая, ягоди, броколи;

Мускулна маса се трупа с много протеини – независимо дали искаме да натрупаме или да се лишим от телесна маса, ние трябва да заложим на протеините. Така че прекаляването с това вещество не е гаранция за супер огромна и релефна фигура. Ефектът може да е напълно различен.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *