БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Симптоми на предсърдното мъждене, при които трябва да биете тревога…

Това предупреждение се отнася както за самия болен,така и за неговите близки. Ние многократно сме публикували различни препоръки и съвети от нашите консултанти, но сега ще припомним признаците на инсулта, защото навременните мерки означават спасяване на живота, означават дори пълно оздравяване.
Слабост в ръката или крака и пълно или частично парализиране. Това са двата основни симптома.
След това идва изтръпването. Но това е много размит симптом, повечето хора със сигурност са получавали някакво изтръпване в един или друг момент. Трябва ли да се бие тревога? Ако получите изтръпване на едната ръка или на единия крак, няма нищо страшно, но ако едновременно изтръпнат едната ръка, единият крак и половината лице, ето това вече е много сериозен симптом.
И последно: неустойчивост. На човека рязко му се завива свят, получава главозамайване. В този случай в един от 10 примера става дума за инсулт. А в 9 – за нещо друго.
Специалистите не съветват да разчитате на късмет, особено ако се отнася за възрастен човек. По-добре се презастраховайте и при нали-чие дори само на един от посочените симптоми, да не говорим за повече, непременно потърсете „Бърза помощ“. И колкото е възможно по-скоростно закарайте човека 8 болница. По-добре да изкара там няколко часа и да се убедите, че няма нищо страшно, отколкото да се върнете у дома с неоправдан риск за живота.

АПРОПО!
Докато дойде „Бърза помощ“, сложете болния в леглото, но в никакъв случай не го размърдвайте, само повдигнете главата му на по-висока възглавница, разхлабете дрехите и осигурете приток на свеж въздух в помещението. Ако разполагате с нитроглицерин, можете да дадете на болния 1-2 таблетки под езика. Но други хапчета не му давайте, например някакви съдоразширяващи, защото можете да навредите. Можете да поставите на главата му от противоположната на засегнатата страна пакетче лед или мокра кърпа, краката можете да натопите в гореща вода.

Още за предсърдното мъждене:

Как работи човешкото сърце?

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *