Начало / Здравословен живот / Секс и здраве / Оралният секс крие рискове за здравето! Вижте!


Оралният секс крие рискове за здравето! Вижте!

Не си мислете, че оралният секс е напълно невинно преживяване!

Въпреки че мнозина не възприемат оралния секс за изневяра, актът крие точно толкова рискове за здравето, колкото и традиционният секс.

Единственото преимущество се крие в това, че риск от нежелана бременност не съществува при този род интимни занимания.

Факт е, обаче, че всички познати на хората заболявания, които се предават по полов път, могат да бъдат предадени и прихванати и посредством оралния секс, в това число сифилис, хепатит, човешки папилома вирус и дори СПИН.

Вагиналният и оралният секс са еднакво опасни за здравето, като в еднаква степен е в сила и правилото, че колкото по-голям е броят на сексуалните партньори, толкова по-голям е рискът от заразяване с венерическа болест.

Презервативът и неговата употреба се препоръчват при орален сексуален контакт също толкова настървено, колкото и при традицонен секс, защото чрез използването му опасността от заразяване е в пъти по-ниска, но все пак – не 100-процентова, тъй като предпазното средство не обхваща в пълна степен зоните от тялото, които могат да предадат заразата.

Важно е да се знае, че в случаите, когато жената е обект на оралните ласки, препоръчително е да се използва dental dam – специален продукт, произведен от найлон, който възпрепятства обмяната на секрети между партньорите. Използва се еднократно.

Внимание трябва да се обърне и на това, че оралният сексуален контакт дори с постоянни партньор крие рискове.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Един коментар

  1. po golqma glupost ne bqx chel do dnes da e jiv i zdrav facebook

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*