Бонбонена диета (2-ра част)

Привържениците на бонбонената диета твърдят, че тя има редица предимства пред другите начини за отслабване.
При повечето диети човек изпитва неудържимо желание за нещо сладко, докато при бонбонената диета този въпрос изобщо не стои. След края й доста дълго време няма да ви се прииска нищо сладко. Много от диетите предвиждат употреба само на нискокалорични продукти, така че за засищане се налага да изядете голямо количество храна. Това води до увеличаване обема на стомаха и при по-нататъшното връщане към по-калорични продукти свалените килограми бързо се възстановяват.
Често забравяме, че по време на диета, а и не само тогава, трябва да се пият по около 2 л течности на ден. При бонбонената диета е невъзможно да се забрави за водата – организмът настойчиво напомня за това.
Всички препарати за отслабване и висококачествени нискокалорични храни струват скъпо, а едно пакетче бонбони струва стотинки.
Два допълнителни съвета:
При тази диета настъпва значителен недостиг на витамини и микроелементи, особено на калций. Затова е добре да се приема някакъв комплексен препарат на таблетки.
Желателно е 3-4 пъти дневно зъбите да се мият с паста и да се използва специална вода за уста. По този начин ще предпазите зъбите си от кариес, а същевременно ще се избавите от постоянния сладък вкус в устата.
Трябва все пак да предупредим, че нито един специалист по храненето не би одобрил подобна диета, тъй като тя лишава организма от почти всички важни хранителни вещества и съдържа прекалено много захар.
За хората, страдащи от диабет и други сериозни хронични заболявания, тя може да бъде направо опасна.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *