Бонбонена диета (1-ва част)

Любителите на екстремни спортове и тежки туристически преходи отдавна са забелязали, че обикновените захарни („стъклени“) бонбони за смучене вършат чудесна работа – те дават енергия и успешно потискат глада, без да товарят стомаха. Колкото и парадоксално да звучи, на основата на това наблюдение е измислена и диета за отслабване с помощта на такива бонбони.
Същността на диетата се състои в това, че традиционните хранения се заместват с бонбони. Средно за един ден са достатъчни около 75-100 г. Ако желаете бързо да отслабнете, през деня не се яде нищо друго освен бонбони. Ако искате да отслабвате по-плавно, с 2-3 килограма на месец, обичайните хранения до 16 часа се запазват, а с бонбони се замества само вечерята и се потискат всички вечерни и нощни пристъпи на глад. Можете да си съставите индивидуална програма за отслабване и да използвате тази диета примерно веднъж в седмицата като разтоварващ ден.
При по-строгия вариант на програмата в продължение на една седмица не се яде нищо друго. За този етап може да се използват бонбони, обогатени с витамини, каквито се продават в аптеките, макар че това едва ли ще компенсира напълно недостига на хранителни вещества.
През първите три дни се отслабва с около 1 кг дневно. През следващите четири дни процесът се забавя и намаляването на теглото е с около 0,5 кг дневно. Общо за седмицата загубата на тегло е около 5 кг. През това време човек се чувства сравнително комфортно, не изпитва остро чувство на глад и не страда от липса на енергия.
През втората седмица трябва постепенно да започне връщане към нормалното хранене. За да не отидат напразно усилията, не се нахвърляйте отведнъж на друга храна. На първо време е добре да се възстанови само закуската. При такава схема през втората седмица се отслабва с още около 2 кг. През третата седмица може да се върне в пълен обем обедът и в този случай отслабването ще продължи средно с 1 килограм седмично. Ако сте доволни от резултата, курсът може да за- върши дотук. Но е добре и по-нататък веднъж седмично профилактично да се провеждат разтоварващи дни.

Линк към втора част

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *