БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Наистина ли чесънът лекува диабет?

Японски учени стигна­ли до избода, че чесънът може да помогне на човек да се справи и с първи, и с втори тип на тази ковар­на болест. Изпитанията върху плъхове показали понижаване нивото на глюкозата в тяхната кръв. По този начин изсле­дователите установили, че противовъзпалител­ните свойства на чесъна могат да стимулират нормалната работа на ендокринната система, както и да контролират хормоналното ниво на ин­сулина в кръвта. Основни­те компоненти, присъстващи в чесъна и способни да намалят и дори да преборят признаците на диабета, са съединения на ванадия и апаксина. По-рано учените се опитваха в лабораторни условия да определят влиянието на чесъна върху работата на ендокринната система при плъховете, като им вливаха лекарство чрез инжекции. Но препара­тът, разработен във вид на таблетки, показал по-висока ефективност. Сега изследователите възнамеряват да прове­дат изпитания на новия препарат върху хората. Учените забелязали и нещо друго – при лечение на диабета с всекидневни инжекции инсулин орга­низмът се натоварва прекалено силно, освен това могат да възникнат странични ефекти. А ле­карството на основата на чесъна без всякакво съмнение ще е много по-безопасно. И на всичкото отгоре, ще помогне за повишаване имунитета на човека като цяло.

 

Лечение на диабет с природни средства – Кольо Трапезанов:

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *