Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Повишават ли кръвното налягане болкоуспокояващите?

Оказва се, че приемът на популярни обезболяващи средства може да ви докара не само гастрит или язва, но и хипертонична криза. Особено ако страдате от повишено кръвно налягане. Учени от уни­верситета в Тел Авив стигнали до извода, че причина за хипер­тонията могат да бъдат и някои болкоуспокояващи. Излишно е да напомняме, че високото кръвно е много важен рисков фактор за инсулт, инфаркт и спукване на аневризма.

Причините за негативното въздействие на някои обезбо­ляващи препарати са две:

  1. Има обезболяващи пре­парати, чието странично дейст­вие е именно покачването на кръвното налягане – между дру­гото, това е записано в техните инструкции, но всички знаем, че не се четат подробно, особено ако човек бърза да овладее болката. Кардиолози обясня­ват, че към тези обезболяващи се отнасят парацетамолът и препаратите със съдържание на кофеин – цитрамон, седалгин-нео и други от тази група. Тези лекарства могат да отслабят действието на другите препа­рати, които са ви предписани против високото кръвно. Затова бъдете много внимателни;
  2. Също опасността от аналгетиците за хората с висо­ко кръвно налягане е тяхната токсичност, която се отразява на черния дроб и на бъбреците. Може би не знаете, но именно в бъбреците и надбъбречните жлези се изработват хормо­ните, регулиращи кръвното налягане. И често, особено при младите се случва т.нар. бъбречна хипертония: кръ­воносните съдове са в ред, а кръвното скача. Най-честа причина за това е или възпале­ние, или токсично увреждане на бъбреците. Това може да бъде провокирано от увлечение по аналгетици, същите тези сред­ства с парацетамол или натриев метамизол.

Изследване, публикувано в популярно американско ме­дицинско списание, доказва, че злоупотребата с аналгетици може да доведе дори до такива заболявания като отказ на бъ­бреците и ендокринни тумори.

 

Злоупотреба с обезболяващи: новата наркомания на Америка!

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *