Водата прави чудеса при разместване на прешлените

Кажете ми да се спася от ужасните болки, които ми причинява дисковата херния. Не искам да се опери­рам, страх ме е от скалпела.

Димитър Димитров – Шумен

Трябва да се знае, че официалната медицина не пред­лага радикално лечение на дисковата херния. С други думи, тя предлага лечение, но не кардинал­но излекуване – веднъж и завинаги цялостно реше­ние на проблема.

Все пак истината е, че такова решение съ­ществува, но то е в зависимост от състоянието на пациента – ако е теж­ко, единственият изход е операцията. Ако болес­тта е в начален етап, решение има. Подобно решаване на проблема изисква комплексно лечение, каквото за съжа­ление не се практикува в България. Но нека все пак разгледаме какви са възможностите в нашата страна, след като традиционната терапия е изчерпала възможност­ите си.

Ето и останалите възможности за лечение в България:

Озонотерапия – пра­вят се инжекции с озон 12 на брой. Инжекциите са мускулни, паравертебрални (около гръбначни­те прешлени). Още след 2-рата – 3-тата инжек­ция болковите симпто­ми затихват. Озонът провокира оксидация на мукополизахаридните структури, които със­тавят пулпозното ядро на диска. По този начин се подобрява метаболи­змът в областта око­ло хернията, настъпва дисперсия на водата, която е част от струк­турата му, и като краен резултат – размерите на диска намаляват, той се „прибира“ и настъпва трайна ремисия. Мето­дът дава успешни ре­зултати в 80-90 на сто от случаите. За съжаление ефектът не е траен и след 2-3 години про­цедурата тряб­ва да се повтори.

Другият основен ме­тод е балнеолечение­то. Извършва се водна екстензия (разтягане) с помощта на тежести, поставени на главата и кръста. Но се прави под наблюдението на лекар.

ВНИМАНИЕ!

Трябва да е ясно, че подобно лечение, дори и да доведе до значително подобрение, не означава радикално решение. Напълно възможно е след година-две болестта отново да рецидивира. Един­ственото решение е комплексното индивидуално лечение.

 

Болки в шията: Анатомия на шийните прешлени

 

ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ МАГНИТЕН ПРОДУКТ ЗА ВАС, АКО СТРАДАТЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛНАТА СИСТЕМА

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *