ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Знаете ли, че…все по-често се раждат деца с резистентност към антибиотиците

Показателен пример: до 1989 г. в САЩ не е имало нито един случай на инфектиране с ентерокок, резистентен към ванкомицина. Но през 2002 г. били отбелязани много такива случаи на заболявания от нова форма на ентерокока. В тези случаи ванкомицинът се оказал слабо ефективен. През 2003 г. за първи път се появил причинител, върху който ванкомицинът не оказал ни най-малко въздейст­вие. През 2004 з. той изработил резистентност и към по-мощ­ните антибиотици. Най-уязвими са децата, защото именно на тях лекарите Изписват много антибиотици. В 40% от слу­чаите американските лекари предписват на своите пациенти антибиотици. Именно с тези препарати се лекуват 60% от случаите на хрема, която се развива от пет до осем пъти при децата само за една година. Центровете по профилактика и контрол на заболяванията отбелязват, че все по-често се раждат деца, които при­тежават резистентност към антибиотиците, предадена им от родителите.

Може би не е нужно да се отчайваме докрай и да гледаме в черни краски, защото се поя­виха първите надежди за победа над тези коварни смъртоносни причинители. През 2006 г. от Университета Тафтс съобщиха за откриването на специфичен ген, който отговаря за форми­рането на резистентност на бактериите към антибиоти­ците. Теоретично това дава възможност за създаване на препарат, който да „изключва“ този ген. Очаква се по този начин антибиотиците отново да се превърнат в безопасни лекарства.

Как антибиотиците лекуват инфекции?

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *