ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Чистете редовно вкъщи, за да не се развиват алергии

Редовно почист­вайте с прахосмукач­ка апартамента си. Редовното почистване и забърсване на праха осигурява контрол върху раз­пространението на буболечки в дома ви. По-честото почист­ване означава по-малко прахови микроорга­низми.

Ако често полу­чавате алергични реакции, избягвайте домашни животни с козина и пера. Козината и перата са честа причина за алергии. Погрижете се апартаментът ви да не бъде Влажен или пък да няма влажни пространства, защо­то те завъждат пле­сен, която е една от най-честите причини за алергии.

За някои витами­ни е известно, че за­силват устойчивост­та към алергените. Трябва да поемате достатъчно витами­ни А, С и Е. Витамин С е много ефективен в борбата с алергиите, тъй като е силен антиоксидант, засилва имунната система и е естествен антихистамин. Витамин Е се използва ефективно за лекуване на алер­гии, защото е силен антиоксидант с функ­ции в областта на вътрешноклетъчните връзки, Много полезни съставки за борба с алерги­ите се съдържат в зеления чай.

АПРОПО!

Най-важна е превенцията и за­това трябва да се грижим за имунната си система и най-вече със засилено внимание през есента и зимата. Ако се разболеете и имунната ви система отслабне, избягвайте контакт с алергени, които могат да предизвикат продължителна алергия.

КАКЪВ Е РИСКЪТ ДА СЪМ АЛЕРГИЧЕН?

В даден етап от живота си всеки може да стане алер­гичен. Но рисковете са по-големи, когато във фамилията има друга членове, страдащи от алергия. Хората с алергии, принадлежащи към фамилии, в които се среща това забо­ляване, се наричат в медицината атопични индивиди.

Ако никой от фамилията не страда от алергия, то при вас рискът да станете алергични към нещо е само 5% до 15%. В случай, че един от двамата родители страда от алергия, рискът нараства на 20 до 40%. 60% или дори 80% е вероятността да проявите алергия, ако и двамата родители страдат от нея.

 

Колко чиста е вашата къща?

 

Съвети за почистване на дома – ежедневните задачи:

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *