За здравето на родителите ви: Те се нуждаят от повече разбиране!

ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ПЕРИОДИЧНА ЗАГУБА НА СЪЗНАНИЕ!

Причините за това сериозно състояние са следните:

  • рязко се понижава артериалното наляга­не;
  • рязко се понижава и честотата на сърдеч­ния пулс.

Понижаването чес­тотата на сърдечния ритъм, т.е. брадикардията, се случва при слабост на синусовия възел. Той е разположен дълбоко в дясното предсърдие. Като някакъв диригент, отброяващ тактовете, синусовият възел про­извежда електрически импулси. Честотата на тези импулси е 60 до 80 удара в минута. По този начин възниква ритъмът на сърдечния мускул.

Електрическото въз­буждане се разпростра­нява по сърдечните каме­ри и сърцето изтласква кръвта със скорост 60-80.

При периодични припа­дъци синусовият възел „изключва“ за извест­но време и в сърцето се появяват допълнителни огнища на възбуждане. И в крайна сметка възниква аритмия. В такива момен­ти човек губи съзнание, припада и рискът дори от смърт е доста висок при такова състояние. Друга причина за нарушения ритъм е лошата работа на проводящата система на сърцето. Независимо от активната работа на причинителя на ритъ­ма, неговите импулси не достигат до сърдечния мускул. Признаците на нарушението са сходни с предишното: брадикардия, т.е. разреден пулс, както и главозамайване.

НЕОБХОДИМ Е ПОДХОДЯЩ СПЕЦИАЛИСТ ЗА ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ

Диагнозата се поста­вя лесно: пациентът носи върху себе си в продължение на 24 часа портативен

апарат, който записва сърдечния ритъм. Този ме­тод се нарича холтеровско мониториране. Тези нарушения се лекуват с изкуствени причинители на ритъма. Под кожата на гръдния кош се поставя миниатюрно апаратче, а електродите му се по­ставят в дясното пред­сърдие и в лявата сърдечна камера. Изкуствените причинители Л на ритъма имитират нормалната работа на синусовия възел и проводящата система на сърцето. Задава се определена честота на ритъма, а сърцето „се вслушва“ в този ритъм. Тази операция се понася леко.

Обърнете внимание на следното!

  • припадъците са признак на нарушен сър­дечен ритъм;
  • при периодични припадъци следва да се проведе изследване на сърцето.

Кои са физически симптоми на високото кръвно налягане…

Много хора смятат, че главоболието е най-важния симптоми на високо кръвно налягане, но не е само това:

За здравето на родителите ви: Синдромът на Диоген

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *