Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За здравето на родителите ви: Синдромът на Диоген

От  синдромът на Диоген страдат около 5 на сто от хората в напреднала възраст. Всъщност това е психично заболяване, а не старчески каприз. И се проявява в следното: въз­растният човек „мъкне“ у дома си всякакви вехтории, боклуци, предмети и прочее излишни неща – трупа ги „за черни дни“. Много често от тази болест страдат хора с достатъчно средства, скрити на „тайни места“ или дори в банката.

Не се учудвайте, ако се случи с вашите близки. И разберете, че това е болестно състояние. Поня­кога сред техните „ценни вещи“ можете да срещнете дори неща в заводски опа­ковки, които чакат дълги години да бъдат отворени. Всичко това се трупа с из­ключителната цел на това причудливо своеобразно „колекциониране“.

Но това, което е по-лошо, с времето тези хора спират да обръщат Внима­ние и на личната си хигиена, и на външния си вид. Често мъкнат у дома си и бездомни кученца и котки. На страда­щия от синдрома на Диоген човек просто му е жал да ги остави на улицата, затова ги мъкне в жилището си, в което няма място дори и за него, да не говорим за това, че няма с какво да ги храни.

Причини за тази нео­бичайна болест може да са прекаран стрес, тежка загуба, самота, травми на главата, хирургическа на­меса или прекарано заболя­ване, например енцефалит. Учените са установили, че от синдрома на Диоген заболяват най-вече хората, които на младини са водили активен начин на живот, които са получили добро об­разование и са имали някакъв успех в обществото. Макар че се случва рядко, ако се сблъскате с подобно поведе­ние при вашите възрастни роднини, ги заведете при психиатър.

За здравето на родителите ви: ракът на дебелото черво е един от най-честите проблеми при възрастните!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *