Живеем сред стотици фактори, провокиращи алергия

Едно от основните правила за предотвратяване на алерги­ята или намаляване на нейните прояви е да изхвърлите килими и прочее „прахосъбирачки“ като възглавници и огромни плюшени играчки. А също така всеки ден да почиствате стаята на малчугана с мокра кърпа. Може и да ви се струва елементарно, но много често точно тези простички мерки позволяват да спасите детето си от алергията.

Що се отнася до домашните любимци, можете да се раздели­те се тях само ако бъде доказано от специалист, че тяхната ко­зина е причина за възникване на болестта.

Много са факторите в нашия свят, които провокират разви­тие на алергия това е токсич­ната битова химия, многото автомобили и масата синтетични добавки в храната.

Родителите са длъжни да оси­гурят на детето си простички и безопасни условия – Чист дом без прах, добра грижа за до­машния любимец, обикновена храна без консерванти и до­бавки. А основната задача на майката е да кърми бебчето, докато навърши една годинка – разбира се, ако няма някаква сериозна пречка за това.

 

С пролетта идват и алергиите!

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *