ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 народни рецепти с маруля – лесни и супер ефективни

Зеленото здраве на България – съкровищница от витамини и минерали

1. Против безсъние

1 маруля се залива с 1 л вода и раз­творени в нея 2 с. л. мед. Вари се, докато течността изври наполо­вина. Прецежда се и от получената отвара се пие по 1 чаша всяка вечер. (Вижте още 4 отвари за лека нощ)

2. При акне

Сварете няколко листа от маруля във вода. Получената отвара нана­сяйте сутрин и вечер върху пъпките – те ще засъхнат по-бързо.

марули
Полезни рецепти с марули

3. При дифтерит

3 с. л. от следната смес: 2 части от плодове от малина, 4 части липов цвят, 2 части листа от маруля, се заливат с 4 чаени чаши гореща вода и се оставят да престоят 1 час. Прецеждат се. От получената настойка се пият по 50 мл 6 пъти на ден.

4. При проблеми с пикочния мехур

с. л. сушени листа и стъбла от маруля се заливат с 500 мл гореща вода и се оставят да престоят 4 часа. Прецеждат се. От получената настойка се приема по 1 с. л. 3 пъти на ден преди хранене.

5. При разстройства на нервната система и за понижаване на кръв­ното налягане

2 с. л. сушени листа от маруля се заливат с 200 мл гореща вода. Прес­тояват 1,5-2 часа и се прецеждат. От получената настойка се приема по 1/2 чаена чаша 2 пъти на ден преди хранене.

Витамин C + Цинк
Витамин C + Цинк за цели 3 месеца

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *